Αγώνες Formula 1

GP Ισπανίας - FP1/FP2: Ταχύτερος από το πρωί ο Bottas

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος της πρώτης μέρας του Ισπανικού Grand Prix, με τις θερμοκρασίες στην καταλανική πίστα να φτάνουν τους 50 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα.

Στο FP1, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές κι οι οδηγοί ήταν σε θέση να δοκιμάσουν και με τις τρεις διαθέσιμες γόμες (C1, C2, C3) υπό τον καταλανικό ήλιο. Οι Mercedes έκανα το 1-2, με τον Bottas στην 1η θέση, ενώ ο Verstappen «τρύπωσε» 3ος, μπροστά από τις δύο Ferrari. 

Εξαιρετική ήταν η επίδοση του Grosjean που ανέβηκε 6ος, μπροστά από τον Perez, ο οποίος επέστρεψε μετά από δύο εβδομάδες αποχής εξαιτίας του κορωνοϊού.

FP2:

Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν κι άλλο στο απογευματινό session, φτάνοντας του 50°C στο οδόστρωμα. Αυτό δυσχέρανε το έργο των οδηγών που στις προσομοιώσεις κατατακτηρίων, που έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στον γύρο εξόδου, ενώ στον γρήγορο γύρο, μέχρι το 3ο sector, είχαν υπερθερμάνει τα πίσω ελαστικά και γλιστρούσαν στις στροφές. 

Ως εκ τούτου, οι χρόνοι των πρωτοπόρων ήταν οριακά πιο αργοί σε σχέση με το πρωινό session, αλλά και πάλι οι Mercedes έκαναν το 1-2, αυτή τη φορά με τον Hamilton 0,3 δλ. μπροστά από τον ομόσταβλό του.

Ο Verstappen ήταν και πάλι 3ος, με τον Ricciardo να κάνει έναν πολύ καλό γρήγορο γύρο ανεβαίνοντας στην 4η θέση.

Ψηλά στην κατάταξη παρέμεινε η Haas με τον Grosjean, μπροστά από τις δύο Ferrari. Ο Leclerc ήταν ο ταχύτερος των Ιταλών, 0,3 δλ. μπροστά από τον Vettel. Ήταν, όμως, τόσο μικρές οι διαφορές μεταξύ των ομάδων που ο Γερμανός έμεινε 12ος.

Στη δεκάδα ήταν κι ο Sainz, προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του με τη McLaren που μοιάζει να έχει χάσει λίγο από τον ρυθμό της. 

Σε ό,τι αφορά τις προσομοιώσεις των αγώνων, οι ομάδες έδωσαν βάση στην δοκιμή της σκληρής και μέσης γόμας, καθώς φαίνεται πως η μαλακή πάλι δεν θα είναι ελαστικό αγώνα. Εντύπωση έκανε στους οδηγούς η διαφορά ανάμεσα στις δύο γόμες, με τη μέση να έχει το προβάδισμα, και να μοιάζει το ελαστικό γύρω από το οποίο θα χτιστεί η στρατηγική της Κυριακής, που πιθανότατα θα περιλαμβάνει δύο pit stops.

Συνέχεια αύριο με το FP3 (13:00) και τις κατατακτήριες (16:00)._Δ.Μ.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου