Αγώνες Formula 1

GP Καναδά - FP1/FP2: Ferrari και Leclerc μπροστά

Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος μετά το πέρας της πρώτης μέρας στην πίστα του Μόντρεαλ, με τον Lewis Hamilton να έχει ατύχημα και να χάνει πολύτιμο χρόνο δοκιμών.

Στο FP1, η σκόνη στην πίστα δεν άφησε ομάδες κι οδηγούς να δοκιμάσουν όσο θα ήθελαν, κάνοντας τους πρώτους γρήγορους γύρους τους προς το τέλος της διαδικασίας. 

Η Mercedes έδειξε να έχει το πάνω χέρι, διατηρώντας ένα προβάδισμα της τάξης του 1 δευτερολέπτου από τη Ferrari και τη Red Bull. Η γερμανική ομάδα εμφανίστηκε να πιέζει περισσότερο από τους άμεσους ανταγωνιστές της, φέροντας και νέο κινητήρα, τον λεγόμενο 'Phase 2'.

Το FP2 ήταν ένα τελείως διαφορετικό session. Η πίστα είχε καθαρίσει αρκετά, κι οι οδηγοί έτρεξαν με τη μαλακή γόμα για να δουν σε τι επίπεδα κινούνται στον έναν γρήγορο γύρο.

Το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τη Ferrari να περνά πρώτη, όντας σχεδόν 2 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερη του Bottas. Ο Hamilton δεν μπόρεσε να γράψει αντιπροσωπευτικό χρόνο, αφού στον γρήγορο γύρο του χτύπησε με τον πίσω δεξί τροχό την μπαριέρα στην έξοδο της Κ8. Υπέστη κλατάρισμα, και η ομάδα προχώρησε σε έλεγχο του πίσω μέρους του μονοθέσιού του, αποφασίζοντας να το αλλάξει όλο για προληπτικούς λόγους.

Ο Sainz έκανε την έκπληξη, όντας 4ος στην κατάταξη, ενώ θετικά δείγματα γραφής έδωσαν και οι Haas, Racing Point και Renault, με το midfield να είναι πάλι ένα απίστευτα όμορφο και δημιουργικό χάος. Κι αυτό, γιατί από την 5η ως την 17η θέση, όλοι οι οδηγοί ήταν σε 7 δέκατα του δευτερολέπτου.

Ερωτηματικό ήταν οι δύο Red Bull, με τους Verstappen και Gasly να μένουν εκτός δεκάδας και στα pits για αρκετή ώρα, μην γράφοντας αρκετούς γύρους προσομοίωσης αγώνα.

Στα race sim, γρήγορα έγινε αντιληπτό πως η μαλακή γόμα δεν θα άντεχε για πολλούς γύρους την Κυριακή, κι οι ομάδες εστίασαν στη μέση και τη σκληρή γόμα.

Συμπεράσματα όσον αφορά αυτό το κομμάτι της ημέρας δεν μπορούσαν να εξαχθούν, αφού κανείς δεν δοκίμαζε το ίδιο με κάποιον άμεσο αντίπαλό του: όλοι έψαχναν το καλύτερο για την Κυριακή, που θα έχει και πάλι υψηλές θερμοκρασίες στο οδόστρωμα.

Η δράση συνεχίζεται αύριο στις 18:00 με το FP3 και στις 21:00 με τις κατατακτήριες_Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου