Αγώνες Formula 1

GP Μπαχρέιν - FP1/FP2: Προβάδισμα για τη Ferrari και τον Vettel

Η Ferrari ήαν η ταχύτερη της πρώτης μέρας του Grand Prix Μπαχρέιν, με τον Sebastian Vettel να έχει τον πρώτο λόγο, μπροστά από τον Charles Leclerc και τις δύο Mercedes.
 

Στο FP1, η Ferrari έδειξε να έχει το πάνω χέρι, με τον Charles Leclerc στην κορυφή, τρία δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον teammate του, Sebastian Vettel. Η Mercedes ακολούθησε, σχεδόν 1 δευτερόλεπτο πίσω από τους Ιταλούς, ενώ τρίτη ομάδα ήταν η Red Bull, με τον Verstappen να χάνει και χρόνο στην αρχή της διαδικασίας, με πρόβλημα στο τιμόνι της RB15.

Στο πάντα πιο αντιπροσωπευτικό FP2, που διεξήχθη κάτω από τις ίδιες συνθήκες που θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες και ο αγώνας, η Scuderia είχε και πάλι το προβάδισμα, αλλά αυτή τη φορά ο Vettel ήταν μπροστά, με τον Leclerc οριακά 2ο, στα 0,035 δλ. πίσω από τον Γερμανό. Πίσω τους, στα 6 και 7 δέκατα, ήταν οι Hamilton και Bottas. Από τα onboard πλάνα, η W10 δεν ήταν εμφανώς πιο αργή, με τον πρωταθλητή να μην κάνει και κάποιο λάθος στον γρήγορο γύρο του, όμως τελικά το χρονόμετρο έδειξε αυτή τη διαφορά.

Την έκπληξη έκανε ο Nico Hulkenberg, που πέρασε στην 5η θέση, προσπερνώντας αμφότερες τις Red Bull. Πολύ ανταγωνιστικές ήταν και οι McLaren, με τον Norrius στην 8η θέση, όπως και η Haas, έχοντας και τους δύο οδηγούς της εντός δεκάδας.

Σε ρυθμό αγώνα, η Ferrari ήταν αρκετά ανταγωνιστική τόσο με τη μαλακή, όσο και τη μέση γόμα, τη στιγμή που η Renault είχε πολύ καλό και σταθερό γυρολόγιο (με τον Hulkenberg κυρίως) - τόσο καλό, που σε ορισμένα σημεία ήταν ελαφρώς ανώτερο κι από εκείνο της Mercedes.

Τέλος, η Alfa Romeo έχασε σχεδόν όλη τη διαδικασία, αφού αμφότερα τα μονοθέσιά της εμφάνισαν διαρροή ψυκτικού υγρού. Μόνο ο Giovinazzi βγήκε στην πίστα για μερικούς γρήγορους γύρους.

Συνέχεια στο τριήμερο θα δοθεί αύριο στις 14:00 με το FP3 και στις 17:00 με τις κατατακτήριες από το Σακχίρ._Δ.Μ.

 

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου