Αγώνες Formula 1

GP Ρωσίας-FP1: Ο Hulkenberg επικεφαλής

Ο Nico Hulkenberg με τη Force India σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εισαγωγική περίοδο ελεύθερων δοκιμών Ρωσίας, η οποία όμως δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτική.

Οι οδηγοί ξεκίνησαν να κάνουν ουσιαστικούς γύρους μόλις 15 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας. Πριν ξεκινήσει το FP1, ένα από τα φορτηγά της διοργάνωσης γέμισε την πίστα με diesel. Συνεπώς, η έναρξη της διαδικασίας καθυστέρησε μισή ώρα, ενώ οι άνθρωποι της πίστας προσπαθούσαν να καθαρίσουν τον ασφαλτοτάπητα. Στη στροφή 8 χρησιμοποιήθηκε αρκετό νερό για αυτό το σκοπό. Κατά συνέπεια, μικρά τμήματα της πίστας ήταν εντελώς βρεγμένα, ενώ όλη η υπόλοιπη απόλυτα στεγνή…

Ένα τέταρτο της ώρας πριν το τέλος του FP1, μόλις τρεις οδηγοί είχαν σημειώσει χρόνο. Τότε εισήλθαν όλοι στην πίστα, και είδαμε αρκετές πιρουέτες, καθώς πέραν του νερού (και του diesel) η πίστα ήταν εξαιρετικά σκονισμένη. Ο Lewis Hamilton θα μπορούσε να έχει σημειώσει ην ταχύτερη επίδοση, ωστόσο στο γρήγορο γύρο του είδε τον Massa να κάνει τετ-α-κέ ακριβώς μπροστά του και δύο στροφές αργότερα υπέπεσε και ο ίδιος σε παρόμοιο λάθος.

Η πιο σημαντική είδηση πιθανότατα προέρχεται από το παρασκήνιο, καθώς ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι η Ferrari αρνήθηκε να παράσχει κινητήρες στη Red Bull και είναι πρόθυμη να προμηθεύσει V6 μονάχα στην Toro Rosso…_Φ.Λ.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου