Αγώνες Formula 1

GP Σιγκαπούρης - FP1/FP2: Raikkonen στην πρωτοπορία, από κοντά Mercedes-Red Bull

Σε μάχη μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων μετατρέπεται σιγά-σιγά το GP της Σιγκαπούρης, αν και ο Kimi Raikkonen φάνηκε να έχει ένα αρχικό προβάδισμα.

Στο FP1, η Red Bull έδειξε τη δυναμική της για ακόμα μία φορά σε κλειστές, τεχνικές πίστες, όπως είναι αυτή της Σιγκαπούρης, με τον Ricciardo να παίρνει το αρχικό προβάδισμα, μπροστά από τον Verstappen. Ακολούθησαν οι Ferrari, με τον Hulkenberg να ξεπερνά τις Mercedes. Οι Γερμανοί για ακόμα μία φορά στη Marina Bay έδειχναν «έξω από τα νερά τους», και στο FP2 θα έπρεπε να βελτιωθούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Στη δεύτερη διαδικασία ελεύθερων δοκιμών, ο Raikkonen έγραψε τον ταχύτερο χρόνο, αλλά μόλις 0,011 δλ. μπροστά από τον Hamilton. Oι δύο Red Bull έπονταν, με τον Bottas να ακολουθεί, την ώρα που ο Vettel έκανε λάθος στο τέλος του γρήγορου γύρου του και γύρισε στα pits, πριν σημειώσει χρόνο. Μάλιστα, ο Γερμανός είχε διαρροή ψυκτικού υγρού, μένοντας στα pits μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Προβλήματα είχε και ο Verstappen, που αναφέρθηκε σε misfire από την έξοδο της Κ7.

Από άποψη ρυθμού όμως, τόσο ο Ολλανδός, όσο κι ο Ricciardo, είχε το πάνω χέρι έναντι των Mercedes και του Raikkonen (με τον Vettel να μη βγαίνει για το δικό του πρόγραμμα). Η ultrasoft ήταν το ελαστικό που επέλεξαν οι περισσότεροι για την προσομοίωση αγώνα, αφού αυτό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί περισσότερο την Κυριακή. H hypersoft υπερθερμαίνεται κι αυτό αυξάνει τα επίπεδα φθοράς της, ενώ η μαλακή ίσως αποδειχθεί σκληρή – αν και κάποιοι, όπως ο Sainz, o Grosjean και οι δύο McLaren, επέλεξαν αυτή τη γόμα για τα runs τους.

Συνέχεια αύριο με το FP3 (13:00) και τις κατατακτήριες, στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου