Η F1 επιστρέφει στην Ασία, στο πάντα φαντασμαγορικό Grand Prix Σιγκαπούρης και στη φωτισμένη Marina Bay.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, η διεξαγωγή ενός αγώνα τη νύχτα, υπό το φως των προβολέων, έμοιαζε σαν όνειρο. Τον Μάιο του 2007, όμως, επιβεβαιώθηκε πως το πρώτο νυχτερινό GP θα ήταν γεγονός, και το 2008 αυτό το «όνειρο» έγινε πραγματικότητα. Φυσικά, η πρεμιέρα ήταν άκρως επεισοδιακή, καθώς γίναμε μάρτυρες ενός από τα πλέον μεγάλα σκάνδαλα στην ιστορία του σπορ, το γνωστό «crashgate», που ενορχήστρωσε ο τότε επικεφαλής της Renault, Flavio Briatore, ώστε να βγει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, ο Fernando Alonso να κάνει μία συγκεκριμένη στρατηγική και να πάρει τη νίκη στο πρώτο GP της Σιγκαπούρης.

Έκτοτε, δεν έλειψαν τα απρόοπτα, οι μάχες, τα λάθη, στιγμές που καθόρισαν την έκβαση ολόκληρων πρωταθλημάτων, σε μία πίστα που δεν είναι ξεχωριστή μόνο για τους προβολείς της, αλλά και για την ίδια της την χάραξη. Με μήκος 5 χιλιόμετρα, ένας γύρος στην Marina Bay Circuit αποτελεί πραγματική πρόκληση για οδηγούς και μονοθέσια, λόγω των αρκετά κλειστών καμπών και των μπαριέρων που καραδοκούν. Όντας ένα σιρκουί πόλης, έχει κάθε χαρακτηριστικό μίας πίστας σε δημόσιους δρόμους: χαμηλή πρόσφυση, απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, μεγάλες απαιτήσεις σε κάθετη δύναμη και ισορροπία.

Φυσικά, η υγρασία που αγγίζει ακόμα και το 80% καθώς κι οι «περίεργες» ώρες για τους οδηγούς, οι οποίοι προσαρμόζουν όλο το πρόγραμμά τους σε βραδινά ωράρια, καθώς κοιμούνται ως το μεσημέρι για να οδηγήσουν από τις 16:30 τοπική ώρα και μετά, κι αυτό από μόνο του είναι μία σημαντική παράμετρος, που ορίζει απόλυτα το πνευματικό επίπεδο των οδηγών.

Αγωνιστικά, η Mercedesκαι η Red Bull έχουν ένα σαφές προβάδισμα, λόγω της φύσης της διαδρομής, που έχει σαφείς και μεγάλες ανάγκες σε κάθετη δύναμη. Το παράδοξο είναι πως, μέχρι και το 2017, η Ferrariέμοιαζε το φαβορί στη Marina Bay. Όμως, με τις φετινές αδυναμίες της στην αεροδυναμική, ενδεχομένως να μείνει μακριά ακόμα και από μία θέση βάθρου.

Όλα θα φανούν το προσεχές τριήμερο._Δ.Μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

Παρασκευή 20/9

FP1: 11:30-13:00

FP2: 15:30-17:00

Σάββατο 21/9

FP3: 13:00-14:00

Κατατακτήριες: 16:00-17:00

Κυριακή 22/9

Αγώνας: 15:10

Πληροφορίες για τον αγώνα:

Πρώτο GP: 2008

Μήκος πίστας: 5,065 χλμ.

Γύροι: 51

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά