Αγώνες Formula 1

GP Τουρκίας: Δεν τιμωρείται ο Stroll, κρατά την pole position

Ο Lance Stroll απέφυγε την ποινή για το συμβάν που εξετάστηκε από τους αγωνοδίκες, με αποτέλεσμα να διατηρήσει την pole position που πέτυχε στο Τουρκικό Grand Prix.

 

Ο poleman του Grand Prix στο Istanbul Park βρέθηκε υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες, αφού φάνηκε να μην ελαττώνει επαρκώς ταχύτητα κατά την έξοδο του Sergio Perez στον γρήγορο γύρο του, όταν και κυμάτισαν κίτρινες σημαίες.

Τελικώς, οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Stroll πέρασε τη στροφή 7, στην οποία έλαβε χώρα το συμβάν, χωρίς να πατά το γκάζι, οπότε κρίνεται πως διέβη από το σημείο με ασφάλεια.

Στην απόφασή τους, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με τα δεδομένα της τηλεμετρίας, το μονοθέσιο #18 άφησε το γκάζι, πέρασε τη στροφή, και μετά επιτάχυνε όταν είχε απομακρυνθεί από το σημείο του συμβάντος. Οι χρόνοι που έκανε ανά sector δεν το δείχνουν αυτό ξεκάθαρα, αφού η πίστα στέγνωνε με γοργούς ρυθμούς και κάθε γύρος ήταν ταχύτερος από τον προηγούμενο.»

Αντίθετα, με 3 θέσεις ποινή τιμωρήθηκε ο Carlos Sainz, καθώς κρίθηκε πως εμπόδισε τον Sergio Perez στον γρήγορο γύρο του στο Q3.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου