10 Νοε 2017

GP Βραζιλίας - FP1/FP2: Έδωσαν τον ρυθμό οι Mercedes

Στην πρώτη μέρα δοκιμών του Βραζιλιάνικου Grand Prix, ο Lewis Hamilton με τον Valtteri Bottas έδειξαν την ταχύτητά τους έναντι των Ferrari και RedBull.

Παρά τις προβλέψεις για βροχή από το πρωί κιόλας, το FP1 διεξήχθη με απόλυτη ηλιοφάνεια, δίνοντας την ευκαιρία σε ομάδες και οδηγούς να πάρουν μία πρώτη γεύση από τις συνθήκες στο Interlagos. Η Mercedes έδειξε να έχει το πάνω χέρι στην αρχή, με το 1-2 και τον Hamilton να τελειώνει 1ος τη διαδικασία, την ώρα που η Ferrari έμοιαζε να ψάχνει ακόμα τα πατήματά της. Η RedBull μπήκε ανάμεσά στα δύο κόκκινα μονοθέσια, την ώρα που ο Felipe Massa (στο τελευταίο του Grand Prix στην πατρίδα του) βρίσκονταν στην 7η θέση. Διπλή η παρουσία της McLaren στην πρώτη δεκάδα, με τον Ocon στην 9η θέση.

Βέβαια, το FP2 προσφέρθηκε για σαφώς ασφαλέστερα συμπεράσματα. Η δυναμική της Mercedes επιβεβαιώθηκε, ειδικά στα short runs με τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα, η διαφορά των οποίων στους γρήγορους γύρους δεν είναι μεγάλη –κάθε άλλο: ο μικρός γύρος και οι υψηλές θερμοκρασίες (30°C στον αέρα και 50°C στο οδόστρωμα) επιτρέπουν στους οδηγούς να βελτιώνουν –κατά μέσο όρο- περίπου 3 δέκατα από την μαλακή στην πολύ μαλακή.

Οι Γερμανοί ήταν οι ταχύτεροι και με τις δύο γόμες, κάνοντας το 1-2 με τον Hamilton μπροστά. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο ελαστικών σημειώθηκε στις Ferrari και RedBull, καθώς οι Ιταλοί απείχαν σχεδόν 0,7 δλ. από τη Mercedes και 0,3 δλ. από τους Αυστριακούς με τα μαλακά, αλλά πέρασαν μπροστά τους με τα πολύ μαλακά.

Σταθερά στη δεκάδα βρίσκονταν οι Ocon και Sainz, ενώ με την μαλακή έδειξε να έχει ταχύτητα ο Vandoorne.

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό των πρωτοπόρων, η διαφορά του Hamilton από τον Vettel εντοπίζεται στο 1 δέκατο, καθώς σε μ.ο. οι δύο οδηγοί γράφουν 1:13.3 και 1:13.4, αντιστοίχως, με την πολύ μαλακή γόμα. Με το ίδιο ελαστικό ο Bottas είναι στο 1:13.5, την ώρα που ο Ricciardo κυμαινόταν στο 1:13.7.

Συνέχεια θα δοθεί αύριο στις 15:00 με το FP3 και στις 18:00 με τις κατατακτήριες από την πίστα του Interlagos._Δ.Μ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: