Αγώνες Formula 1

The Hamilton Comission: Επιτροπή για τη διαφορετικότητα στο motorsport συστήνει ο Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton συστήνει μία επιτροπή για την προώθηση της διαφορετικότητας στον χώρο του motorsport, στοχεύοντας στην ένταξη περισσότερων μαύρων παιδιών που έχουν όνειρο να ασχοληθούν με τη μηχανολογία.

Ο 6 φορές πρωταθλητής της Formula 1 έχει κάνει σαφή τη στάση κατά του συστημικού ρατσισμού, με αφορμή και τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς στη Μιννεάπολη στα τέλη Μαΐου.

Καιρό τώρα είχε δείξει την πρόθεσή του να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην ένταξη παιδιών μαύρης καταγωγής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και φαίνεται πως τώρα θα καταφέρει να το κάνει πράξη.

Σε στήλη στους Sunday Times, ο Hamilton ανακοίνωσε την σύσταση της «Επιτροπής Hamilton», που στόχο έχει την προώθηση μαύρων μαθητών με κλίση στο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics):

«Συνεργάζομαι με τη Βασιλική Ακαδημία Μηχανολογίας για τη δημιουργία της Επιτροπής Hamilton (The Hamilton Comission), μία ερευνητική συνεργασία που αφορά την εξεύρεση τρόιπων με τους οποίους το motorsport μπορεί να χρησιμεύσει ως όχημα για την ενασχόληση περισσότερων μαύρων, νέων ανθρώπων με την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανολογία και τα μαθηματικά και, σε τελική φάση, την ένταξή τους σε διάφορες ομάδες και τομείς της μηχανολογίας.

«Ελπίζω η Επιτροπή Hamilton να φέρει πραγματική και μετρήσιμη αλλαγή στα πράγματα. Όταν θα κοιτάζω ξανά πίσω μετά από 20 χρόνο, θέλω να δω το σπορ που έδωσε σε ένα ντροπαλό, μαύρο παιδί από την εργατική τάξη αυτήν την ευκαιρία, να έχει κάνει κτήμα του τη διαφορετικότητα, όπως και ο περίπλοκος και πολυπολιτισμικός κόσμος στον οποίο ζούμε.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου