Αγώνες Formula 1

Χειμερινές δοκιμές F1 – 1η Μέρα: Ταχύτερος ο Vettel

Ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη μέρα των χειμερινών δοκιμών, με τον Carlos Sainz και τον Romain Grosjean να τον ακολουθούν.

Η πρώτη μέρα δοκιμών απεδείχθη ιδιαίτερα παραγωγική για αρκετές ομάδες και αρκετούς οδηγούς, αφού οι Vettel, Sainz, Verstappen και Raikkonen ξεπέρασαν τους 100 γύρους.

Ο Γερμανός της Ferrari έγραψε και τον ταχύτερο χρόνο, με τονSainz, σε μία μέρα με μόλις ένα μικρό κώλυμα για τη McLaren, όταν η MCL34 έμεινε στο τέλος του pitlane, να έρχεται 2ος, μπαίνοντας κι αυτός στο 1:18, την τελευταία στιγμή.

Τρίτος ήταν ο Grosjean, που το πρωί έμεινε στην πίστα με πρόβλημα στην αντλία καυσίμου.

Τέταρτο χρόνο έγραψε ο Verstappen, στην πρώτη επαφή της Red Bull με τη Honda στις δοκιμές. Μόνο πρόβλημα για τον Ολλανδό, το ότι έμεινε στο pitlane αφού έφυγε από το γκαράζ, χωρίς αυτό να τον αφήνει για πολλή ώρα εκτός δράσης.

Ο Raikkonen, στην πρώτη του μέρα ως οδηγός της Alfa Romeo, έγραψε 1:19.320, και ήρθε 5ος, έχοντας κι αυτός μία άτυχη στιγμή, όταν μόλις στο πρώτο 5λεπτο βρέθηκε στην αμμοπαγίδα της Κ4 και οδήγησε την διαδικασία σε προσωρινή διακοπή. Στο τέλος, έμεινε και στη μέση της πίστας, βγάζοντας την κόκκινη σημαία.

Οι Daniil Kvyat και Sergio Perezα κολούθησαν, στις θέσεις 6 και 7, αντίστοιχα.

Οι δύο οδηγοί της Mercedes, Valtteri Bottas (οδήγησε το πρωί) και Lewis Hamilton (οδήγησε το απόγευμα) κατέλαβαν τις θέσεις 8 και 9, ενώ πίσω τους ήταν οι Nico Hulkenberg και Daniel Ricciardo, που συμπλήρωσαν την τελική 11άδα.

Η Williams απείχε από την πρώτη μέρα, όπως θα πράξει και αύριο, αφού το μονοθέσιό της δεν είναι ακόμα έτοιμο. Στόχος τους, να τρέξουν την Τετάρτη, πιθανότατα στο απογευματινό σκέλος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου