Αγώνες Formula 1 WRC Διεθνείς αγώνες

Jean Todt: Άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt τονίζει πως παραμένει αβέβαιο το πότε θα μπορέσουν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα motorsport, μιας και οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη του κορονοϊού δεν δίνουν έναν σαφή χρονικό ορίζοντα.

 

Η εξάπλωση του COVID-19 έχει οδηγήσει όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού να προχωρήσουν σε αναβολές κι ακυρώσεις αγώνων, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Η Formula 1 εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τη σεζόν στις 7 Ιουνίου, στο Μπακού, το WRC ολοκλήρωσε πρόωρα το Rally Μεξικού και ανέβαλλε εκείνο της Αργεντινής, ενώ η Formula E ανέστειλε το πρωτάθλημά της για δύο μήνες.

Σε σχετικό βίντεο που ανήρτησε στα social media, ο Jean Todt απευθύνθηκε στην motorsport κοινότητα, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλοι οι νέοι κανονισμοί για να περιοριστεί η διασπορά του ιού, αποφεύγοντας όμως να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα:

«Αγαπητοί φίλοι, καθώς ο κόσμος περνάει μια ιστορική πανδημία, θέλω να σας πω πόσο κοντά είμαι σε όλους σας», δήλωσε ο Todt. «Όπως γνωρίζετε, η κατάσταση είναι κρίσιμη και εξελίσσεται συνεχώς. Προτεραιότητα πρέπει να αποτελεί η προστασία των ανθρώπων. Θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μου προς όλους τους πολίτες και προς εκείνους που συμβάλλουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αυτοκίνηση.

«Όπως γνωρίζετε, χρειάστηκε να ακυρώσουμε ή να αναβάλουμε τους αγώνες που είχαν προγραμματιστεί εντός των επόμενων εβδομάδων και σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε σαφή εικόνα για το πότε θα επανέλθει η ζωή μας στο φυσιολογικό. 

«Είναι κοινή μας ευθύνη να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και προτρέπω όλους σας να τηρήσετε αυστηρά τις οδηγίες ασφαλείας του ΠΟΥ και τις οδηγίες των κυβερνήσεων. Μόνο η ατομική πειθαρχία θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε αυτόν τον ιό. Μαζί θα τα καταφέρουμε.»_Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου