Αγώνες Formula 1 Διεθνείς αγώνες

Ο Bottas θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Arctic με Citroen DS3 WRC

Ο Valtteri Bottas θα λάβει μέρος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο φινλανδικό Ράλλυ Arctic, όπου θα μοιραστεί ένα Citroen DS3 WRC με τον Timo Rautiainen.

Μπορεί ο δευτεραθλητής του 2019, Valtteri Bottas, να είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην F1, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως έλκεται μόνο από αγώνες πίστας. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους Φινλανδούς, ο Bottas αγαπάει τα ράλλυ και επιδιώκει να συμμετέχει σε αυτά, όσο πιο συχνά γίνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα λάβει μέρος στον εναρκτήριο γύρο του φινλανδικού πρωταθλήματος, το Ράλλυ Arctic. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα διεξαχθεί στις 16-18 Ιανουαρίου με επίκεντρο το Rovaniemi της Βόρειας Φινλανδίας και αποτελεί έναν από τους πλέον κλασικούς στη σκανδιναβική χώρα.

Citroen DS3 WRC

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από τους διεκδικητές του τίτλου στη Φινλανδία, το Ράλλυ Arctic συγκεντρώνει συχνά και διεθνείς συνδυασμούς. Ο λόγος είναι ότι προσφέρει ιδανικό πεδίο προπόνησης για τα πληρώματα που προετοιμάζονται ενόψει του, επίσης χιονισμένου, Ράλλυ Σουηδίας, το οποίο παραδοσιακά διεξάγεται τον Φεβρουάριο. Ταυτόχρονα, ο Bottas είναι ο 6ος οδηγός F1 που λαμβάνει μέρος στο συγκεκριμένο αγώνα, μετά τους Mika Hakkinen, Kimi Raikkonen, Heikki Kovalainen, Mika Salo και JJ Lehto.

Έπειτα από την περσινή του συμμετοχή στο Ράλλυ Arctic, όπου έλαβε το βάπτισμα πυρός στα ράλλυ με Ford Fiesta WRC τελευταίας γενιάς, ο Valtteri Bottas θα επιστρέψει έχοντας ξανά ως συνοδηγό τον Timo Rautiainen, 2 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο πλευρό του Marcus Gronholm. Οι δυο τους, θα μοιραστούν αυτή τη φορά ένα Citroen DS3 WRC παλαιότερης γενιάς, που προετοιμάζεται από τη γαλλική PH Sport. Με αυτό το αυτοκίνητο, ο Bottas αναδείχθηκε νικητής στο Rallycircuit Cote D' Azur, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Paul Ricard στις 7-8 Δεκεμβρίου, με συνοδηγό τον Marko Salminen.

Πέραν του Bottas, στην 55η εκδοχή του Ράλλυ Arctic θα συμμετάσχει και ο Kalle Rovanpera, με συνοδηγό τον Jonne Halttunen, στον πρώτο αγώνα του πληρώματος με εργοστασιακό Toyota Yaris WRC. _Ν.Δ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου