Αγώνες Formula 1

Ο Davide Brivio αναλαμβάνει ηγετική θέση στην Alpine F1

Ο Davide Brivio, επικεφαλής της Suzuki στο MotoGP τα τελευταία 8 χρόνια, μετακομίζει στο «στρατόπεδο» της F1 αναλαμβάνοντας ηγετική θέση στην Alpine F1.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Davide Brivio, ο άνθρωπος που αποτέλεσε τον ιθύνοντα νου πίσω από τον δεύτερο κύκλο επιτυχιών της Suzuki στο MotoGP που είχε ως αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2020, αλλά και μία από τις σημαντικότερες και πλέο συμπαθείς προσωπικότητες στην κορωνίδα των αγώνων σε δύο τροχούς, «μετακομίζει» στην Formula 1 στις τάξεις της Alpine.

O Ιταλός μάνατζερ θα αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Alpine F1, όπως αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα σε μία εβδομάδα από σήμερα ο νέος CEO του Groupe Renault, Luca de Meo.

Ο Davide Brivio αναμένεται να ενταχθεί σε μία αναθεωρημένη δομή διαχείρισης της γαλλικής ομάδας στην F1 με τον Cyril Abiteboul να μετακινείται στην Alpine στην οποία θα αναλάβει νέα καθήκοντα στον τομέα των αυτοκινήτων παραγωγής.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Suzuki που σηματοδοτεί την αποχώρηση του Ιταλού από την ομάδα ύστερα από 8 χρόνια παρουσίας σε αυτή, ο Davide Brivio αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Μια νέα επαγγελματική πρόκληση και ευκαιρία μου εμφανίστηκε ξαφνικά και τελικά αποφάσισα να την αναλάβω. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Το δυσκολότερο θα είναι ότι θα αφήσω πίσω μου αυτήν την υπέροχη ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους ξεκίνησα την επάνοδο της Suzuki στους αγώνες. Και είναι δύσκολο να πεις αντίο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους... Νιώθω λυπημένος από αυτήν την άποψη, αλλά ταυτόχρονα έχω πολλά κίνητρα για τη νέα αυτή πρόκληση – κάτι που αποτέλεσσε το κλειδί προκειμένου να αποφασίσω ανάμεσα στην ανανέωση του συμβολαίου μου με τη Suzuki ή την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου.

Η κατάκτηση τίτλου MotoGP είναι κάτι που θα παραμείνει στην ιστορία για την Suzuki και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις της ζωής μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη τη διοίκηση της Suzuki για την εμπιστοσύνη τους σε μένα.»

Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημοσιογράφος, ο Davide Brivio ανέλαβε το 1992 τη θέση του Team Manager στην Belgarda Yamaha Racing στο WSBK, ενώ ένα χρόνο αργότερα και για 7 συναοτά έτη αναλαμβάνει αντίστοιχα καθήκοντα στην επίσημη ομάδα της Yamaha στον ίδιο θεσμό. Από το 2001 έως και  το 2010, o Davide Brivio πήρε στα χέρια του τις τύχες της Yamaha MotoGP Team ως Team Manager. Στα τέλη του 2010, μαζί με την αποχώρηση του Valentino Rossi από την ομάδα, η Ιταλός αναλαμβάνει θέση συμβούλου στην VR46, από την οποία αποχωρεί προκειμένου να αναλάβει εκείνη του επικεφαλής στην Suzuki Ecstar τον Απρίλιο του 2013.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου