16 Ιαν 2018

Πιθανή η σύγκρουση της F1 με την 3M σχετικά με το νέο της σήμα

Την ομοιότητα του νέου σήματος της Formula 1 με το λογότυπο προϊόντος της 3M, τόνισε εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας.

F1

Τον περασμένο Νοέμβριο, με το πέρας της σεζόν, η Liberty Media εγκαινίασε λίγο μετά το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι το νέο λογότυπο της F1. Με αυτό αντικατέστησε το παλιό, που πλέον μετρούσε 23 χρόνια παρουσίας και είχε γίνει το σήμα κατατεθέν του αθλήματος. Οι νέοι ιδιοικτήτες όμως έκριναν πως μία τέτοια αλλαγή ήταν αναγκαία, αν και η αντίδραση μεγάλης μερίδας του κοινού ήταν σαφώς αρνητική.

Βέβαια, τα προβλήματα της Liberty είναι πολύ μεγαλύτερα, καθώς εκπρόσωπος της 3M επεσήμανε την ομοιότητα που έχει το σήμα της F1 με αυτό του Futuro, ενός προϊόντος της αμερικανικής εταιρείας, το οποίο κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σε δηλώσεις του στην Telegraph, διαβάζουμε:

«Η 3M κατέθεσε αίτηση στις ΗΠΑ για το σήμα του Futuro στις 20 Φεβρουαρίου 2017. Επίσης, δεν έχουμε συζητήσει με την αντίθετη πλευρά σχετικά με το σήμα. Εξετάζουμε το εν λόγω θέμα περαιτέρω».

Τα χαρτιά για το νέο σήμα της F1 κατετέθησαν από τη FOM τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, δηλαδή 9 μήνες μετά τη σχετική αίτηση από την 3M, πράγμα που δυσχεραίνει τη θέση της διοίκησης του σπορ._Δ.Μ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • 3M
  • F1
Ετικέτες: