Αγώνες Formula 1

«Πολύ κοντά» σε εμπλοκή με την F1 βρέθηκε η Porsche

«Πολύ κοντά» στο να κάνει το μεγάλο βήμα και να εμπλακεί με τη Formula 1 ενόψει 2021 βρέθηκε η Porsche, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport, Fritz Enzinger.

Το Volkswagen Group συμμετείχε στις συζητήσεις για την θέσπιση των κανονισμών του 2021, δείχνοντας σαφώς το ενδιαφέρον του για την είσοδό του στη Formula 1.

Κι ενώ είχε κατασκευάσει ένα κινητήρα προδιαγραφών F1 από το 2017 ακόμα, το Group επέλεξε την ηλεκτροκίνητη Formula E για το νέο του εγχείρημα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Πολύ κοντά,» δήλωσε ο Enzinger όταν ρωτήθηκε σχετικά από το SpeedWeek για το πόσο κοντά ήταν η γερμανική εταιρεία στο να εμπλακεί στη Formula 1.

«Όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου έδωσε την οδηγία για την κατασκευή ενός αποδοτικού αγωνιστικού κινητήρα το 2017, η Porsche όχι μόνο σχεδίασε, αλλά κι έφτιαξε έναν τέτοιον.

«Είχαμε εμπλακεί στις συζητήσεις γύρω από τους κανονισμούς μαζί με τη FIA και τη Liberty Media. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του κινητήρα, ο όμιλος αποφάσισε να κινηθούμε προς την ηλεκτροκίνηση.»_Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου