top icon
Formula 1

Πρόγραμμα υπόλοιπης σεζόν

Η Formula 1 παραμένει πιστή στο αρχικό της πρόγραμμα, να διοργανώσει 23 Grand Prix για το φετινό Πρωτάθλημα. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για τη διεξαγωγή του GP Ιαπωνίας, ενώ το Κατάρ προκύπτει ως πιθανός προορισμός.

Από τους αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα της F1, το GP Kίνας ακυρώθηκε και αντικαταστάθηκε από τον αγώνα στην Imola, όπως και το GP Καναδά, στη θέση του οποίου τοποθετήθηκε το GP Στυρίας, με τον προγραμματισμό δεύτερου GP στην πίστα του Red Bull Ring.

Αρχικά, το GP Αυστραλίας είχε αναβληθεί και στη θέση του τοποθετήθηκε το GP Πορτογαλίας.

Όσον αφορά το δεύτερο μισό της σεζόν, έχει ήδη ανακοινωθεί η ακύρωση του GP Σιγκαπούρης (3 Οκτωβρίου) το οποίο αντικαταστάθηκε από το GP Τουρκίας. Επίσης, ακυρώθηκε το GP Αυστραλίας (21 Νοεμβρίου).

GP Ιαπωνίας

Προς το παρόν, το GP Ιαπωνίας στη Suzuka, είναι προγραμματισμένο για τις 10 Οκτωβρίου. Οι αγώνες του WEC στο Fuji (24/09) του MotoGP στο Motegi (03/10) έχουν ήδη ακυρωθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προθεσμία για την οριστική απόφαση για τη μοίρα του φετινού Ιαπωνικού GP λήγει στις 10 Αυγούστου, πριν αρχίσει να μεταφέρεται ο εξοπλισμός των ομάδων προς τη χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου.

GP Βραζιλίας

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει όσον αφορά τη διεξαγωγή του GP Βραζιλίας, προγραμματισμένο αυτή τη στιγμή για τις 7 Νοεμβρίου. H Βραζιλία παρουσιάζει 45.000 νέα κρούσματα ανά ημέρα και 1.100 θανάτους την ημέρα με τη μετάλλαξη P1 να έχει δυσκολέψει την κατάσταση…

Για αυτό και απαιτείται καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες από τη Βραζιλία προς το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου βασίζονται 7 από τις 10 ομάδες) καθώς και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που η Formula 1 θέλει να αποφύγει οπωσδήποτε.

Οι διοργανωτές του GP Βραζιλίας πιέζουν να πραγματοποιηθεί ο αγώνας και δεδομένης της φύσης του συμβολαίου με την F1, είναι δύσκολο για τους ιθύνοντες της τελευταίας να αφαιρέσουν τον αγώνα από το πρόγραμμα της σεζόν.

Κατάρ;

Τι ακριβώς θα συμβεί δεν είναι σαφές ακόμα, υπάρχουν μονάχα φήμες. Εικάζεται ότι μπορεί να προστεθεί ένας αγώνας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα στο Κατάρ, πριν τους δύο τελευταίους αγώνες σε Σαουδική Αραβία και Αμπού Ντάμπι.

Υπάρχει επίσης η εναλλακτική της διεξαγωγής ενός ακόμη αγώνα στο Μπαχρέιν, με την υιοθέτηση της χάραξης που χρησιμοποιήθηκε στο περυσινό GP Σακχίρ. Αυτή είναι η λύση την οποία θεωρεί επικρατέστερη άλλωστε ο CEO της F1, Stefano Domenicali.

Το Κατάρ προσπαθεί εδώ και χρόνια να διοργανώσει ένα Grand Prix της Formula 1. Διαθέτει την πίστα του Losail στα περίχωρα της Ντόχα, η οποία φιλοξενεί αγώνες MotoGP από το 2004.

Σύμφωνα με τις φήμες, ήδη το Κατάρ έχει προσφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά για να προσελκύσει την F1 να διοργανώσει ένα Grand Prix στο Losail. Μέχρι στιγμής, λόγω των πολιτικών διαμαχών μεταξύ του Κατάρ και των γειτονικών χωρών, η F1 έχει αποφύγει να διοργανώσει GP στο Losail.

Ίσως η πανδημία και η έλλειψη εσόδων από τη διοργάνωση άλλων GP με άδειες κερκίδες και η χαλάρωση της πολιτικής κατάστασης στην περιοχή ίσως οδηγήσουν στο πρώτο GP Κατάρ.

GP ΗΠΑ

Υπάρχουν άλλες πηγές που αναφέρουν ως σημαντικό το γεγονός ότι οι Rolling Stones θα πραγματοποιήσουν συναυλία στην πίστα του Austin στις 20 Νοεμβρίου, το Σάββατο πριν την ημερομηνία που ήταν προγραμματισμένο το GP Αυστραλίας.

Σχεδόν όλες οι πηγές αναφέρουν ότι η F1 θα προσπαθήσει να διοργανώσει δύο αγώνες στο Circuit of the Americas του Austin. Αυτή τη στιγμή, το GP ΗΠΑ είναι προγραμματισμένο για τις 24 Οκτωβρίου, με τα εισιτήρια να έχουν ήδη προπωληθεί.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Joe Saward εικάζει ότι υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του GP ΗΠΑ για τις 14 Νοεμβρίου και το δεύτερο αγώνα εκεί να πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο της συναυλίας των Rolling Stones (21 Νοεμβρίου).

Αυτό το σενάριο θα προϋπέθετε τη μεταφορά του GP Βραζιλίας στις 24 Οκτωβρίου, το Σαββατοκύριακο πριν το GP Μεξικού (31 Οκτωβρίου)._Φ.Λ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ