top icon
Αγώνες

Prom Racing: Απόλυτα πετυχημένη χρονιά!

Το 2018 ήταν χρονιά σταθμός για την ομάδα Prom Racing του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αφού όχι μόνο έκλεισε 10 χρόνια από την ίδρυσή της, αλλά τελικά αποτέλεσε και την πιο επιτυχημένη με διαφορά χρονιά, στην μέχρι τώρα ιστορία της. 

Μόλις μέσα σε 20 ημέρες, τα μέλη της ομάδας επέστρεψαν με 4 βραβεία στις αποσκευές τους, εξαιρετικά rankings και μοναδικές επιδόσεις εντός και εκτός πίστας. 

Πιο συγκεκριμένα, το ταξίδι της Prom Racing ξεκίνησε την Κυριακή 15 Ιουλίου από την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου με ένα Toyota Hilux το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά του τρέιλερ. Μετά από ταξίδι μερικών ημερών και αρκετών χιλιομέτρων, η ομάδα βρέθηκε στο Zalaegerszeg της Ουγγαρίας για τον διαγωνισμό Formula Student East (18-22 Ιουλίου). Το P18 σύντομα πέρασε όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους και πήρε την άδεια να συμμετάσχει στα δυναμικά αγωνίσματα του διαγωνισμού (Acceleration, SkidPad, Autocross, Endurance) τα οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία. 

Prom RacingΤα τεχνικά χαρακτηριστικά του P18 σας τα έχουμε αναφέρει αναλυτικά σε παλαιότερο άρθρο, όπου το περιοδικό μας βρέθηκε ως χορηγός επικοινωνίας στην επίσημη παρουσίαση που έγινε στην Μαρίνα Φλοίσβου. Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας εξετάστηκαν προφορικά μέσω των στατικών αγωνισμάτων (Design, Cost, Business Plan). 

Η πρώτη μεγάλη στιγμή της ομάδας ήρθε με την πρόκριση της υποομάδας του Business Plan στους τελικούς του αγωνίσματος. Τρεις γερμανικές, δύο ινδικές και η ελληνική Prom Racing παρουσίασαν μπροστά σε όλους τους συμμετέχοντες το επιχειρηματικό τους πλάνο. Τελικά, η Prom Racing βρέθηκε στην 3η θέση του βάθρου (στην 1η και 2η θέση βρέθηκαν δύο από τις τρεις γερμανικές), κατακτώντας και πάλι ένα βραβείο μετά από 6 χρόνια. Κι αυτό ήταν απλώς η αρχή. Πέρα από το βραβείο, οι εξαιρετικές επιδόσεις της ομάδας σε όλες τις δοκιμασίες, την οδήγησαν στην 7η θέση της συνολικής κατάταξης, αφήνοντας πίσω σπουδαίες ομάδες από πολύ γνωστά και ισχυρά πανεπιστήμια ολόκληρου του κόσμου.

Prom RacingΣτην συνέχεια η ομάδα ταξίδεψε στην Γερμανία, όπου για μερικές μέρες φιλοξενήθηκε από την γερμανική ομάδα Einstein Motorsport στο Πανεπιστήμιο του Ulm. Παράδειγμα προς μίμηση το πώς οι φοιτητές υποστηρίζονται μεταξύ τους και δημιουργούν φιλικές σχέσεις με ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό είναι άλλωστε και ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που προσφέρει η κουλτούρα του Formula Student.

Αμέσως μετά την σύντομη στάση, η Prom Racing βρέθηκε στο Spielberg της Αυστρίας προκειμένου να διαγωνιστεί στον αγαπημένο της διαγωνισμό, το Formula Student Austria (31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου) που φιλοξενείται στο Red Bull Ring. Εκεί η υποομάδα του Business Plan προκρίθηκε και πάλι στην τελική φάση του αγωνίσματος με άλλες τρεις ομάδες από Αυστραλία, Αγγλία και Γερμανία. Η Prom Racing κέρδισε και πάλι μια θέση στο βάθρο, την 2ηαυτή την φορά (την 1η θέση κέρδισε η ομάδα της Αυστραλίας). Παράλληλα, η PromRacing έκανε εξαιρετική εμφάνιση και στο στατικό αγώνισμα του Cost όπου κατέκτησε επίσης την 2η θέση στο βάθρο (την 1ηθέση κέρδισε μία ομάδα της Ινδίας). 

Prom RacingΚαι στα δυναμικά αγωνίσματα όμως τα πράγματα πήγαν καλά, αφού η Prom Racing δευτερόλεπτα πριν λήξει ο αγωνιστικός χρόνος του Skid Pad μπήκε στην πίστα και με μία μόνο προσπάθεια σκαρφάλωσε στην 3η θέση της κατάταξης και για μία ακόμα φορά στο βάθρο (η 1η θέση πήγε σε ομάδα της Αυστρίας και η 2η σε ομάδα της Αγγλίας). Δυστυχώς, στον διαγωνισμό της Αυστρίας η Prom Racing δεν μπόρεσε να τερματίσει το Endurance -το δυσκολότερο δυναμικό αγώνισμα- γεγονός που κόστισε στην ομάδα σημαντικούς βαθμούς και την έριξε στην 11η θέση της συνολικής κατάταξης, την στιγμή που διεκδικούσε μια θέση στην πρώτη πεντάδα. 

Prom RacingΑμέσως μετά, τα μέλη πήραν τον δρόμο της επιστροφής και με ασφάλεια μετέφεραν τα 4 βραβεία τους πίσω στην Ελλάδα με την βοήθεια της Minoan Lines. Πολλοί ακόμα χορηγοί στάθηκαν στο πλευρό των φοιτητών του Πολυτεχνείου της Αθήνας, για τους οποίους οι ίδιοι οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά… «Ευχαριστούμε πολύ όλους τους χορηγούς, συνεργάτες και όλους τους ανθρώπους που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια! Χωρίς εσάς οι στόχοι μας θα ήταν απλώς όνειρα. Χάρη σε εσάς έγιναν πράξη! Ευχαριστούμε για όλα!» Οι Global Prep, Bosch, 3M, KTM  Racing, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Beta CAE, Beyond Vision Aerial Filmmaking, Geartech Engineering και SKF είναι μερικές μόνο από τις σχεδόν 100 εταιρείες, επιχειρήσεις και μηχανουργεία που στήριξαν την ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Prom RacingΜέσα σε 20 ημέρες η PromRacingκατάφερε να γίνει γνωστή, αλλά και να ανταγωνιστεί ισότιμα τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, που προέρχονται από κορυφαία πανεπιστήμια με εξωπραγματικά budgets και χώρες με τεράστια τεχνογνωσία. Κι όλα αυτά χάρη στο όραμα και την σκληρή δουλειά 35 περίπου φοιτητών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό για να εκπροσωπήσουν το Πολυτεχνείο τους και την χώρα τους και σίγουρα δεν θα μπορούσαν να το είχαν κάνει καλύτερα.

Prom RacingΜε το Business Plan ασχολήθηκαν οι Νατάσσα Ανδριτσάκη και Φίλιππος Φαλιέρος. Στην υποομάδα του Cost συμμετείχαν οι Νίκος Λουβερδής, Γιάννης Μπαρτσιώκας, Χάρης Αφεντουλίδης, Μπάμπης Νικολούτσος, Θάνος Σάλτας, Νίκος Καρμοίρης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Σωκράτης Σαλλής, Θανάσης Σταθόπουλος, Φυλλιά Σιτέ, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιώργος Ζαβερδινός, Γιάννης Αδρακτάς, Γιώργος Δόλογλου. Οδηγός της ομάδας κατά την διάρκεια του νικητήριου lap στο Skid Pad ήταν ο Θοδωρής Ζαχαρέλης. 

Για την ομάδα όμως δούλεψαν σκληρά κατά την διάρκεια του χρόνου ακόμα περισσότεροι φοιτητές: Άγγελος Κρεμμύδας, Αλεξάνδρα Λιόση, Τάσος Θωμαδάκης, Αργύρης Μέλλιος, Γιώργος Τζανάκης, Γιώργος Τσουράκης, Δανάη Μπρίλη, Δημήτρης Πάτρας, Δημήτρης Ζαπαντιώτης, Δημοσθένης Καναβός, Δημήτρης Κυριακός, Δημήτρης Μπιτσαξής, Βαγγέλης-Μαξιμίλιαν Γκέμπερ, Στράτος Καραπαναγιώτης, Ιωακείμ Σιούτης, Γιάννης Κουτέρης, Κωνσταντίνος Κοτσαρίνης, Παναγιώτης Θεοφιλόπουλος, Παύλος Μπαριτάκης, Περικλής Ντίνος, Φώτης Σωτηρόπουλος.

Τα καλύτερα έρχονται Prom Racing. Είμαστε δίπλα σας και μας κάνετε περήφανους!_Μ. Σαλ.

Prom Racing

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε συνέχεια της αναγγελίας του Πρωθυπουργού, πιστεύετε πως η πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2030...

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ