top icon
Αγώνες

Βάπτισμα πυρός: Εμπειριών συνέχεια!

Η Skoda Makris και οι οδηγοί της που προέκυψαν από το διαγωνισμό «Βάπτισμα Πυρός» συμμετείχαν στο 2ο γύρο του Seajets ΣΟΑΑ Skoda Ενιαίου, αφήνοντας ακόμα μία φορά πολύ καλές εντυπώσεις.

Η Ανάβαση Διονύσου ήταν το πραγματικό βάπτισμα πυρός για τους οδηγούς της Skoda Makris, οι οποίοι και προέκυψαν από τον ομώνυμο διαγωνισμό. Οι τέσσερις νεαροί οδηγοί κάτω των τριάντα, στον εναρκτήριο αγώνα του Seajets ΣΟΑΑ Skoda Ενιαίου, είχαν μοιράσει υποσχέσεις για τη συνέχεια, και στην Ανάβαση Ριτσώνας άφησαν ακόμα περισσότερες για το μέλλον. Έχοντας υποθήκη την εμπειρία από τον προηγούμενο αγώνα του θεσμού και δουλεύοντας περισσότερο με τους Νίκο Ζάχο και Γιώργο Καμιτσάκη, εμφανίστηκαν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Κάτι που αναγνώρισε και ο περσινός Πρωταθλητής του Ενιαίου, Νίκος Ζάχος: «Σε σχέση με τον αγώνα του Διονύσου είχαμε δουλέψει περισσότερο, και αυτό φάνηκε στους χρόνους και των τεσσάρων οδηγών από τα ελεύθερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Την Κυριακή, και συγκεκριμένα στο πρώτο σκέλος, συνέχισαν στον ίδιο καλό ρυθμό, ενώ στο δεύτερο θα μπορούσαν να ήταν ακόμα καλύτεροι. Βλέπετε, η μειωμένη εμπειρία τους στους αγώνες δεν τους επέτρεψε να καταλάβουν ότι η πρόσφυση στο οδόστρωμα ήταν καλύτερη, και θα μπορούσαν να πιέσουν ακόμα παραπάνω. Όμως, αυτό είναι θέμα εμπειρίας, στοιχείο που θα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.»

Σε επίπεδο χρόνων, αυτήν τη φορά ξεχώρισε ο Σπύρος Γαλεράκης, ο οποίος και κατάφερε στον πρώτο αγώνα να τερματίσει στην 4η θέση της Γενικής και 3ος στην κατηγορία κάτω των τριάντα (U30). Ο Βασίλης Γιαννούλης σημείωσε τον 6ο χρόνο, ενώ οι Βαγγέλης Βούλγαρης και Ιάκωβος Γιουσουρούμ τον 8ο και το 10ο χρόνο Γενικής, αντίστοιχα. Ο 28χρονος Γαλεράκης ήταν ο ταχύτερος ανάμεσα στους εκλεκτούς της Skoda Makris και στο δεύτερο σκέλος, ολοκληρώνοντας όμως αυτήν τη φορά 7ος. Το εντυπωσιακό είναι ότι τον ακολούθησαν οι Γιαννούλης, Βούλγαρης, Γιουσουρούμ, με τους οδηγούς της Skoda Makris να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο Σπύρος Γαλεράκης μάς είπε χαρακτηριστικά για την εμπειρία της Ριτσώνας: «Οφείλω να ομολογήσω ότι η Ανάβαση και η διαδρομή της Ριτσώνας μου άρεσε και την ευχαριστήθηκα περισσότερο από αυτήν του Διονύσου. Δουλέψαμε περισσότερο με την ομάδα, με αποτέλεσμα να έρθει και η καλύτερη επίδοση. Έχουμε αρχίσει να εξομοιωνόμαστε με το αυτοκίνητο, και συνεχίζουμε να μαζεύουμε εμπειρίες. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει εξαιρετικό και οικογενειακό -θα έλεγα- κλίμα στις τάξεις της ομάδας, και πολύ καλή συνεννόηση ανάμεσα σε οδηγούς και εκπαιδευτές. Τώρα, ακολουθεί άμεσα ο αγώνας της Ρόδου, όπου και θα λάβουμε πρώτη φορά μέρος σε πίστα. Η αλήθεια είναι ότι έχω λίγο άγχος, αφού δεν έχω ξαναβρεθεί σε πίστα μαζί με άλλα αυτοκίνητα, αλλά θα ακούσω τον Γιώργο Καμιτσάκη και τον Νίκο Ζάχο, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα, και με τη συμβολή τους θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Χωρίς… ανάσα, ο θίασος του Ενιαίου θα ταξιδέψει αυτό το σαββατοκύριακο στη Ρόδο, όπου και θα πραγματοποιηθούν ο 5ος και ο 6ος γύρος του θεσμού. Ενός αγώνα που θα είναι μια τελείως νέα εμπειρία για τους οδηγούς, αφού θα είναι η πρώτη τους εμπειρία από τους αγώνες Ταχύτητας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα με το φακό του PhotoRallyPress και της Ξανθής Τσούκα από το σαββατοκύριακο στη Ριτσώνα, και επισυναπτόμενα τα αποτελέσματα του 3ου και του 4ου Γύρου του Πρωταθλήματος Ενιαίου._ Π. Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ποιος θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο (20-23 Ιανουαρίου 2022);

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ