Αγώνες

WRC: Στο Baumholder με διήμερη διάρκεια το Ράλλυ Γερμανίας

Το Ράλλυ Γερμανίας της φετινής σεζόν αναμένεται να διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στη στρατιωτική περιοχή του Baumholder έχοντας διήμερη διάρκεια, με τις διάσημες ειδικές διαδρομές στους αμπελώνες περίξ του ποταμού Mosel, να μπαίνουν στο περιθώριο.

Οι περιορισμοί που θέτουν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον COVID-19, επηρεάζουν το Ράλλυ Γερμανίας, το οποίο θα τροποποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη δομή του, για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα διεξαγωγής, στις 15-18 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε, πως η ανακοίνωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel πριν από περίπου έναν μήνα, με βάση την οποία υπήρξε επέκταση της απαγόρευσης διοργάνωσης μεγάλων γεγονότων, ως μέτρο πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και τη διεξαγωγή του αγώνα. Ωστόσο, οι Γερμανοί διοργανωτές δεν το έβαλαν κάτω και με άμεση ανακοίνωση, τόνισαν πως η προετοιμασίας τους συνεχίζεται απρόσκοπτα, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν τις συνθήκες που διαμορφώνονται.

Rally Germany

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τη Γερμανία, οι διοργανωτές θα ακολουθήσουν τη συμβουλή που είχε δώσει η FIA μέσω του υγειονομικού της πρωτοκόλλου, σύμφωνα με την οποία, εφόσον αυτό ήταν δυνατόν, οι αγώνες συνίσταται να διεξάγονται σε απόλυτα ελεγχόμενες περιοχές. Τέτοια είναι η στρατιωτική περιοχή του Baumholder, έκτασης 120.000 στρεμμάτων, όπου κάνουν ασκήσεις τα γερμανικά άρματα μάχης και φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα σημαντικό μέρος του αγώνα, με αποκορύφωμα την ιδιαίτερα απαιτητική ειδική διαδρομή Panzerplatte. Πάντοτε με βάση την πληροφόρηση που υπάρχει, το Ράλλυ Γερμανίας θα περιοριστεί στο Baumholder. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού στο συγκεκριμένο μέρος μπορούν να υπάρξουν αρκετοί συνδυασμοί ειδικών διαδρομών, είτε σε πιο φαρδιά σημεία όπως εκείνο με το περίφημο “Gina's Jump”, είτε σε πιο στενά. Χαρακτηριστικό στοιχείο των ειδικών στο Baumholder, είναι και τα τρομακτικά τσιμεντένια τοιχία που έχουν κατασκευαστεί για να συγκρατούν τα άρματα μάχης, παραμονεύουν. Απότοκο της κίνησης να συγκεντρωθεί ο αγώνας σε αυτή την περιοχή, θα είναι να τεθούν εκτός Ράλλυ Γερμανίας οι ειδικές διαδρομές στους αμπελώνες στην κοιλάδα του ποταμού Mosel, καθώς και εκείνες στην εξοχή της Saarland.

Για ακόμη μια χρονιά, επίκεντρο του ασφάλτινου Ράλλυ Γερμανίας, που φέτος θα έχει εκτάκτως διήμερη διάρκεια, θα είναι η περιοχή του Bostalsee, κοντά στην Trier.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου