Αγώνες WRC

Ακυρώθηκε το Ράλλυ Νότιου Βελγίου, στο Ράλλυ Hemicuda το ζέσταμα ενόψει Ypres

Η κατάσταση στο Βέλγιο παραμένει ρευστή, με το Ράλλυ Νότιου Βελγίου να ακυρώνεται λόγω κορονοϊού και τα εργοστασιακά πληρώματα της Hyundai να ετοιμάζονται για συμμετοχή στο Ράλλυ Hemicuda, εφόσον αυτό διεξαχθεί, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από περίπου μία εβδομάδα, τα εργοστασιακά πληρώματα της Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans-Scott Martin και Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, θα αγωνιστούν στο βελγικό Ράλλυ Hemicuda, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου. Ο αγώνας που έχει ως επίκεντρο την πόλη Koekelare στο βορειοδυτικό Βέλγιο, περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές μήκους 88,76 αγωνιστικών χιλιομέτρων και αρχικά, είχε συγκεντρώσει 146 συμμετοχές.

Γράφουμε αρχικά, γιατί οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα. Βλέπετε, η Hyundai είχε προγραμματίσει τη συμμετοχή των Ott Tanak-Martin Jarveoja και Craig Breen-Paul Nagle στο Ράλλυ Νότιου Βελγίου, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Όμως, η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο νότιο τμήμα της χώρας, ανάγκασε τον Δήμαρχο της πόλης και τους διοργανωτές, να προβούν σε ακύρωση του εν λόγω αγώνα.

Craig Breen

Οι Craig Breen-Paul Nagle έλαβε μέρος πριν από λίγες ημέρες στο Ράλλυ Aarova, όπου επικράτησαν με άνεση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, τα δύο πληρώματα της Hyundai πρόκειται επίσης να συμμετάσχουν στο Hemicuda, όπως και εκείνα της Toyota, εφόσον φυσικά αυτό διεξαχθεί. Στον συγκεκριμένο αγώνα, που διεξάγεται σχεδόν 300 χιλιόμετρα βορειότερα, θα αγωνιστούν ακόμη ως προθέρμανση ενόψει του Ράλλυ Ypres, οι Ole Christian Veiby-Jonas Andersson, Nikolay Gryazin-Konstantin Alexandrov και Gregoire Munster-Louis Louka, όλοι τους με Hyundai i20 R5, Nicolas Ciamin-Yannick Roche με Citroen C3 R5 και Sami Pajari-Marko Salminen που διεκδικούν τον τίτλο στο JWRC, με Ford Fiesta Rally4.

Μπορεί η συγκεκριμένη εξέλιξη να φαντάζει ως χαρμόσυνο γεγονός για τους διοργανωτές του Ράλλυ Hemicuda, ωστόσο η αβεβαιότητα σχετικά με το Ράλλυ Ypres, αυξάνεται. Αν και ο Yves Matton είχε πρόσφατα δηλώσει πως η διεξαγωγή του 7ου γύρου του WRC εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη βελγική κυβέρνηση, τα κρούσματα στο Βέλγιο αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Πάντως, η ακύρωση του Ράλλυ Νοτίου Βελγίου και ταυτόχρονα, η διεξαγωγή του Ράλλυ Hemicuda, δείχνει πως τα πάντα είναι και θα παραμείνουν, μέχρι την τελευταία στιγμή, ρευστά.

Από γεωγραφικής άποψης, που φυσικά δεν αποτελεί από μόνη της επαρκές εχέγγυο, η πόλη Ypres στο Βόρειο τμήμα του Βελγίου, βρίσκεται σαφώς πιο κοντά στην Koekelare, επίκεντρο του Ράλλυ Hemicuda, παρά στην Vresse sur Semois, που θα φιλοξενούσε το Ράλλυ Νοτίου Βελγίου.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου