top icon
Αγώνες

Αποκαλυπτήρια για το Ford Fiesta Rally3 (+video)

H M-Sport παρουσίασε επισήμως το νέο Fiesta Rally3, με το οποίο εγκαινιάζεται μια νέα κατηγορία, στην οποία η FIA στηρίζει πολλά για την περαιτέρω ανάπτυξη των ράλλυ.

Η νέα δομή των κατηγοριών στα ράλλυ, που έχει ήδη αρχίσει να ισχύει και θα ολοκληρωθεί το 2022, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια νέα και ενδιαφέρουσα κατηγορία, την Rally3, η οποία δύναται να αποτελέσει το πρώτο βήμα για έναν νέο οδηγό με τετρακίνητο αυτοκίνητο σε αρκετά προσιτό κόστος, της τάξης των 100.000 ευρώ.

Επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά της, η M-Sport του Malcolm Wilson έγινε η πρώτη εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally3, ενώ ενδιαφέρον για αντίστοιχο εγχείρημα έχει εκφράσει και η Toyota . Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της η M-Sport, το Ford Fiesta Rally3 έρχεται να συμπληρώσει τη δική της “Ladder of Opportunity” και την πυραμίδα ράλλυ της FIA. Ως γνωστόν, η M-Sport αποκαλεί “Ladder of Opportunity” τη στρατηγική βάσει της οποίας, διαθέτει αυτοκίνητο σε κάθε κατηγορία των ράλλυ, από τη βάση (Rally5) έως την κορυφή (Rally1).

Ford Fiesta Rally3

Το τετρακίνητο Ford Fiesta Rally3, που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις της M-Sport στην Κρακοβία της Πολωνίας, αναμένεται να γίνει το πρώτο αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας που θα λάβει Δελτίο Αναγνώρισης, την 1η Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της M-Sport, το αυτοκίνητο θα κοστίζει 99.999 ευρώ χωρίς φόρους και κόστος ταξινόμησης, ενώ παραγγελίες θα γίνονται δεκτές από τις 16 Νοεμβρίου.

Ουσιαστικά, τόσο το Ford Fiesta Rally3 όσο και όποιο άλλο αυτοκίνητο κατασκευαστεί στο πλαίσιο αυτής της κατηγορίας, θα αποτελεί το πρώτο βήμα για νέους οδηγούς που θέλουν να εξοικειωθούν με την τετρακίνηση, όντας ανάμεσα στα δικίνητα αυτοκίνητα Rally4 (που γνωρίζουμε και ως R2) αντίστοιχης ισχύος και τα σαφώς πιο ισχυρά αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2, τα σημερινά R5.

Ford Fiesta Rally3

Ford Fiesta Rally3 – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας: Ecoboost 1,5 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενος

Ισχύς: 218 ίπποι

Ροπή: 400 Nm

Κιβώτιο ταχυτήτων: Σειριακό 5 σχέσεων

Μετάδοση κίνησης: Στους 4 τροχούς

Αμορτισέρ (εμπρός και πίσω) με 3 ρυθμίσεις

Τροχοί: 17” (άσφαλτος), 15” (χώμα)

Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα: 5”

Τελική ταχύτητα: 185 χλμ./ώρα

Ford Fiesta Rally3

Ο Διευθυντής της M-Sport Πολωνίας, Maciej Woda, δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόοδο σχετικά με το Fiesta Rally3. Κάθε φορά που βλέπω ένα αυτοκίνητο υπό εξέλιξη, αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για ολόκληρη την ομάδα, που εργάζεται ακούραστα σε όλη τη διάρκεια του 2020. Κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου χρόνου για όλους, η ομάδα στην Κρακοβία ξεπέρασε τον εαυτό της με το Fiesta Rally3, μην αφήνοντας τίποτε να μπει μπροστά στο σχεδιασμό και την εξέλιξη. Θέλω να πω “συγχαρητήρια” και “ευχαριστώ” σε όλους συμμετείχαν σε αυτό το project ως τώρα.

Το Fiesta Rally3 και η συλλογική προσπάθεια για τη δημιουργία του, ενσωματώνει όλα όσα κάνουν την M-Sport να υπάρχει: παροχή κάθε ευκαιρίας στη νέα γενιά οδηγών. Το Fiesta Rally3 δε θα είναι σε καμιά περίπτωση, εναλλακτική για αυτοκίνητα που υπάρχουν ήδη εκεί έξω, θα είναι μια εντελώς νέα ιδέα που θα εξυπηρετεί μια υποτιμημένη περιοχή των ράλλυ. Θα αποτελέσει το τέλειο σκαλοπάτι για όσους μεταφέρονται από τα δικίνητα προς τα τετρακίνητα αυτοκίνητα, επιτρέποντας στους οδηγούς να μάθουν και να βελτιωθούν με ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο, που είναι πολύ σημαντικό.

Από τις πρώτες συζητήσεις για το concept του Rally3, είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες αυτής της κατηγορίας. Το κόστος ήταν πολύ σημαντικό σημείο για εμάς και αισθάνομαι ότι τα 99.999 ευρώ είναι μια πολύ καλή τιμή, για πρώτο τετρακίνητο αυτοκίνητο, ειδικά για εθνικά ή περιφερειακά πρωταθλήματα ανά τον κόσμο”.

Δείτε το video παρουσίασης του Ford Fiesta Rally3

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ