Αγώνες WRC

Εκτός WRC το Ακρόπολις

Η FIA γνωστοποίησε μέρος του προγράμματος του WRC για το 2017, όπως και αλλαγές στους κανονισμούς, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται ο εθνικός μας αγώνας.

Η συνεδρίαση της επιτροπής Ράλλυ δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας, αφού γνωστοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος για το 2017 και σε αυτό δεν περιλαμβάνεται το Ράλλυ Ακρόπολις. Οι προσπάθειες της ΟΜΑΕ αποδείχθηκαν εν τέλει άκαρπες, με την FIA να επιβεβαιώνει 12 αγώνες για το 2017 και αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να προστεθούν ένας ακόμα ή και δύο. Όμως, οι αγώνες που είναι προτεινόμενοι για να συμπεριληφθούν είναι της Τουρκίας, της Πολωνίας και της Κίνας. Από τους 12 αγώνες που ανακοινώθηκαν, οι επτά έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία ενώ για τους υπόλοιπους πέντε αναμένεται να γνωστοποιηθεί μετά την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Ράλλυ. Το πρόγραμμα του 2017 διαμορφώνεται ως εξής:

20-22 Ιανουαρίου Ράλλυ Μόντε Κάρλο

10-12 Φεβρουαρίου Ράλλυ Σουηδίας
10-12 Μαρτίου Ράλλυ Μεξικό
7-9 Απριλίου Ράλλυ Κορσικής
28-30 Απριλίου Ράλλυ Αργεντινής
19-21 Μαίου Ράλλυ Πορτογαλίας
9-11 Ιουνίου Ράλλυ Σαρδηνίας
? Ράλλυ Φινλανδίας
? Ράλλυ Γερμανίας
? Ράλλυ Ισπανίας
? Ράλλυ Μ. Βρετανίας
? Ράλλυ Αυστραλίας

Πάντως, οι αποφάσεις της FIA προκαλούν προβληματισμό, αφού είναι αντίθετες σε σχέση με όσα άφηναν να διαρρεύσουν. Συγκεκριμένα, οι φήμες ήθελαν τη Πολωνία να έχει σημαντικά προβλήματα ασφαλείας λόγω θεατών και να μην επιθυμούν την παρουσία της οι οδηγοί, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Τουρκία, αλλά για πολιτικούς λόγους. Τέλος, η Κίνα παρόλο που είναι ανάμεσα στις υποψήφιες, μοιάζει σχεδόν αδύνατο να περιληφθεί το 2017, αφού αναμένεται τη νέα χρονιά να διεξαχθεί υπό τον έλεγχο της FIA με τους Κατασκευαστές να συμμετέχουν με ένα αυτοκίνητο, και να είναι επίσημα μέρος του WRC από το 2018 και έπειτα. Αυτή η εξέλιξη, δεν πρέπει να απογοητεύει την ΟΜΑΕ, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σύμφωνα με τη λογική στο ERC και τη διεξαγωγή ενός αγώνα που θα αποτελέσει τη βάση για την επιστροφή του εθνικού μας αγώνα στο WRC τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, μόνο λίγες δεν είναι οι φορές που τα δεδομένα έχουν ανατραπεί, και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι θα συμβεί μέχρι το Δεκέμβριο που θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα και οι υπόλοιπες αλλαγές στο θεσμό.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και το θέμα της σειράς εκκίνησης, όπου εχθές δεν υπήρχε καμία αναφορά. Αντίθετα, επιβεβαιώθηκε ότι από το 2017 οι Κατασκευαστές θα μπορούν να δηλώνουν τρία αυτοκίνητα και να προσμετρούν τα δύο καλύτερα αποτελέσματα στη σχετική βαθμολογία. Παράλληλα, όπως αναμενόταν μόνοι οι οδηγοί που θα είναι δηλωμένοι από τις εργοστασιακές ομάδες θα μπορούν να οδηγήσουν τα WRCars νέας γενιάς, ενώ θα δημιουργηθεί ένα Πρωτάθλημα Ιδιωτών στο οποίο θα συμμετέχουν οδηγοί με αυτοκίνητα WRC σημερινών προδιαγραφών. Τέλος, η FIA έχει προκηρύξει διαγωνισμό σχετικά με τη μορφή και τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν για το Junior WRC της νέας χρονιάς._Π.Τ.

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου