Αγώνες WRC

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Hyundai o Sebastien Loeb

O εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastien Loeb, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Hyundai και για το 2019 θα λάβει μέρος σε έξι αγώνες, αρχής γενομένης από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Τερματίζοντας μία μακρά περίοδο συνεργασίας με το γαλλικό στρατόπεδο των Citroen/Peugeot, ο Sebastien Loeb υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Hyundai. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο Γάλλος θα λάβει μέρος σε έξι αγώνες το 2019, αρχής γενομένης από τον πρώτο αγώνα της επόμενης χρονιάς, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC θα μοιραστεί με τον Dani Sordo το τρίτο εργοστασιακό i20 WRC, με τον Ισπανό να δίνει το «παρών» το 2019 σε οκτώ αγώνες και για πρώτη φορά στο Ράλλυ Μεξικού. Κάτι που σημαίνει πως ο Sebastien Loeb θα λάβει μέρος και στο δεύτερο γύρο του θεσμού για το 2019, το Ράλλυ Σουηδίας.

Ως γνωστόν, με τα άλλα δύο i20 WRC θα λάβουν μέρος την επόμενη σεζόν, με πλήρη ασφαλώς εμπλοκή, οι Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen.

Για την ηχηρή αυτή μεταγραφή του στη Hyundai, ο Sebastien Loeb δήλωσε:

«Η ένταξη στη Hyundai αποτελεί μία νέα πρόκληση. Εντυπωσιάστηκα με την προσέγγιση της ομάδας και την αποφασιστικότητά της να πετύχει.

«Ήταν σταθερά στη μάχη του τίτλου αυτή τη σεζόν και αισθάνομαι ότι μπορώ να τους προσφέρω πολλά, μαζί με τους Thierry, Andreas και Dani.

«Το Hyundai i20 WRC είναι ένας δοκιμασμένος νικητής στα Ράλλυ και ως πλήρωμα γνωρίζουμε ότι μπορεί να παραμείνει στην κορυφή. Επομένως, το 2019 θα είναι μία συναρπαστική σεζόν!».

Από τη μεριά του, ο Michel Nandan, επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμφώνησε σε ένα συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

«Η επισημοποίηση μιας συμφωνίας με κάποιον που διαθέτει τεράστιο ταλέντο και διαμέτρημα δείχνει ότι είμαστε μια ελκυστική και ανταγωνιστική πρόταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Τελικά, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον τίτλο στο WRC. Πιστεύουμε ότι έχουμε το πακέτο για να το πετύχουμε και η σύνθεση των πληρωμάτων μας αντανακλά αυτή τη φιλοδοξία»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου