Αγώνες WRC

Επίσημο: Το Ράλλυ Ypres Βελγίου αντικαθιστά το Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας

Σε μια εν πολλοίς αναμενόμενη εξέλιξη, ανακοινώθηκε επίσημα πως το Ράλλυ Ypres Βελγίου θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του 2021, αντικαθιστώντας το Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας, που έγιναν προσπάθειες να διεξαχθεί στη Βόρεια Ιρλανδία.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από χθες, ο "ανασχηματισμός" στο ημερολόγιο του WRC 2021, ξεκίνησε . Με βάση την επίσημη ανακοίνωση του WRC, η ακριβής ημερομηνία δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο το Renties Ράλλυ Ypres θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Αυγούστου 2021.

Μετά από την περσινή του πρώτη ένταξη στο WRC, που δεν τελεσφόρησε λόγω της πανδημίας, το ασφάλτινο Ράλλυ Ypres Βελγίου παίρνει ξανά το χρίσμα, αυτή τη φορά αντικαθιστώντας το επίσης ασφάλτινο Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στη Βόρεια Ιρλανδία. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, θα γίνουν προσπάθειες ώστε ο βρετανικός αγώνας να επανέλθει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, το 2022.

Το Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας, που πέρυσι ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, βρέθηκε και φέτος σε δεινή θέση, καθώς τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, καθιστούσαν εξαιρετικά αβέβαιη, έως απίθανη, τη δυνατότητα κρατικής χρηματοδότησης.

Με αυτόν τον τρόπο, το Βέλγιο που έδωσε από πέρυσι οργανωτικά διαπιστευτήρια τα οποία ικανοποίησαν τους ανθρώπους της FIA και του Promoter, αναμένεται να γίνει η 35η χώρα που θα φιλοξενήσει αγώνα του WRC, από το 1973 μέχρι σήμερα.

Το Ράλλυ Ypres Βελγίου, κεντρικό πρόσωπο του οποίου θα είναι ο Thierry Neuville, θα έχει ως επίκεντρο την ιστορική Grote Markt στο κέντρο της πόλης Ypres και θα περιλαμβάνει 3 αγωνιστικές ημέρες.

Ο Jona Siebel, Εκτελεστικός Διευθυντής του WRC Promoter, δήλωσε για το Ράλλυ Ypres: "Το Ypres υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος των ευρωπαϊκών ράλλυ για περισσότερο από μισό αιώνα και είμαι ενθουσιασμένος που επιτέλους το πρωτάθλημα θα επισκεφθεί το Βέλγιο, μετά από την περσινή ατυχή καθυστέρηση. Πρόκειται για μια απαιτητική ανάμιξη στενών ασφάλτινων διαδρομών με μεγάλα χαντάκια στην άκρη του δρόμου, σε συνδυασμό με ορισμένες νυχτερινές ειδικές διαδρομές και πιθανώς ανάμικτο καιρό, που θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του σπορ".

Παράλληλα, ο Siebel αναφέρθηκε και στο Ράλλυ Βορείου Ιρλανδίας: "Είναι λυπηρό που το WRC δε θα απολαύσει την ομορφιά της Βόρειας Ιρλανδίας φέτος, αλλά η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία. Ο ενθουσιασμός για έναν αγώνα WRC εκεί παραμένει ισχυρός και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας για το 2022".

Ο Διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton, πρόσθεσε: "Το ημερολόγιο του 2021 δημιουργήθηκε απέναντι στις προκλήσεις που φέρνει η πανδημία του κορονοϊού και γνωρίζαμε πως μπορεί να αντιμετωπίσουμε τρέχοντα ζητήματα σε αυτά τη νέα χρονιά.

"Ο Bobby Willis και η ομάδα του έκαναν πολύ δυνατό και μεγάλη προσπάθεια να φέρουν το WRC στη Βόρεια Ιρλανδία και είμαστε πολύ απογοητευμένοι που δε θα υπάρχει αγώνας στη Μεγάλη Βρετανία αυτή τη χρονιά.

"Είναι μια ευκαιρία για το Ράλλυ Ypres Βελγίου να εισέλθει μετά από την περσινή προσπάθεια. Θα αναδείξει το DNA του αγώνα με μια διαδρομή που συνδέει την Ypres με το Spa-Francorchamps, δύο θρυλικούς προορισμούς του βελγικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ανυπομονώ!"

Όπως τονίζεται, η κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ του WRC Promoter και του  Renties Ypres Rally Belgium υπόκειται σε επιπλέον συμφωνία μεταξύ της FIA και της τοπικής ομοσπονδίας (ASN).

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο WRC αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση σχετικά με τη διεξαγωγή, ή μη στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ενώ περισσότερο από πιθανή θεωρείται η ένταξη του Ράλλυ Arctic, με επίκεντρο το Ροβανιέμι της Βόρειας Φινλανδίας, στο ημερολόγιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο αγώνας προγραμματίζεται για τα τέλη Φεβρουαρίου, αντικαθιστώντας σε επίπεδο χιονισμένης επιφάνειας, το Ράλλυ Σουηδίας.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου