Αγώνες WRC

Επιτέλους WRC στην Ελλάδα;

Όχι, προς το παρόν δεν πρόκειται για θαύμα, όμως το ενδεχόμενο να δούμε τους πρωταγωνιστές του WRC και πάλι στη χώρα μας, είναι περισσότερο ισχυρό από ποτέ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dirtfish.com το οποίο υπογράφει ο εξειδικευμένος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Βρετανός David Evans, έχει καταστρωθεί και αποφασιστεί μια καινοτόμος προσέγγιση στις δοκιμές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, βάσει της οποίας η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποτελέσει το επίκεντρο για τη διεξαγωγή τους. Και μάλιστα, το Σεπτέμβριο!

Η ιδέα του να πραγματοποιούν οι ομάδες δοκιμές ταυτόχρονα συζητήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, και η περίοδος που διανύουμε -λίγο πριν την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος- την έφερε ξανά στην επιφάνεια.  Κάπως έτσι, ο Promoter του θεσμού υπέβαλε πρόταση για διεξαγωγή τριών ημερών δοκιμών με επίκεντρο το Λουτράκι, περιοχή που έχει φιλοξενήσει με επιτυχία το θεσμό με τη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις 2009 και από το 2011 έως και το 2013.

Η ιδέα έχει δύο προεκτάσεις: από τη μία, να μειωθεί το κόστος δοκιμών για τις ομάδες και από την άλλη, να προσφέρει μια απτή διαφημιστική απόδοση στους εμπλεκόμενους.  Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί θα χωριστούν σε τρεις ομάδες των τριών, με κάθε ομάδα να φτάνει στην Αθήνα την ημέρα πριν από τις δοκιμές τους. Το απόγευμα της ημέρας άφιξης, οι τρεις οδηγοί θα συμμετάσχουν σε μια προωθητική ενέργεια, ενώ στο τέλος κάθε ημέρας δοκιμών, ο WRC Promoter θα προβάλλει μια ζωντανή συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών, με τους οδηγούς να καταθέτουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους από τις δοκιμές τους.

Ο επικεφαλής της M-Sport Ford World Rally Team, Richard Millener, ένας από τους αρχικούς αρχιτέκτονες αυτής της ιδέας, δήλωσε «Πραγματοποιούμε τις δοκιμές και επιστρέφουμε στη βάση μας και κανείς δε γνωρίζει πραγματικά πού ήμασταν και πότε. Το είδαμε και την περασμένη εβδομάδα. Εάν δεν ήταν το DirtFish, κανείς δε θα γνώριζε ότι διεξήχθησαν δοκιμές στη Φινλανδία. Όπως ανακαλύψατε την περασμένη εβδομάδα, οι δοκιμές έχουν αξία ακόμα και ως είδηση, οπότε αξίζει να επικοινωνούνται. Νομίζω πως αξίζουν συγχαρητήρια στον Promoter για την υλοποίηση του εγχειρήματος. Συνεργάζονται απευθείας με την ελληνική κυβέρνηση που ανταποκρίνεται σ´ αυτήν την ευκαιρία που θα αναδείξει την Ελλάδα. Για εμάς, η δυνατότητα να οργανωθεί όλο αυτό σε μια τοποθεσία και σε δρόμους που έχουν πραγματικά ιστορική σημασία, είναι μεγάλη. Θα διοργανωθεί μια εκδήλωση με αντικείμενο κάτι που έως τώρα προσπαθούσαμε να κρατήσουμε κρυφό -και μη με παρεξηγήσετε, αλλά και πάλι κρυφές θα κρατήσουμε τις οποίες αλλαγές πραγματοποιήσουμε στα αυτοκίνητα-, αλλά ποιος ο λόγος να έχουμε τους οδηγούς για τρεις ημέρες στους δρόμους και να μην το γνωρίζει κανείς;»

Η προσπάθεια διεξαγωγής δοκιμών WRC στην Ελλάδα έρχεται με την ευλογία του Υπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος μόλις πριν από μια εβδομάδα ανακοίνωσε τη σύσταση οργανωτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή και διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού.
WRC GREECE

Το DirtFish μίλησε με τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος δήλωσε «Πρόσφατα, το κράτος δημιούργησε ένα ειδικό σώμα με εμβληματικές προσωπικότητες από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκπροσώπους όλων των τομέων που συμμετέχουν στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και την αυτοκινητοβιομηχανία.  Ο σκοπός αυτού του ειδικού φορέα είναι να διεκδικήσει και να οργανώσει διεθνείς εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει κάθε είδους σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, όπως έχει επιτύχει στο παρελθόν.  Επιπλέον, η μέχρι στιγμής αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού την καθιστά μια ασφαλή χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα παραμένει ένας γνωστός και αγαπημένος προορισμός για οδηγούς και ομάδες».

Ο συντάκτης, κλείνοντας το άρθρο του κάνει λόγο για το ρόλο που έπαιξε στην επιλογή της χώρας μας η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας και η ετοιμότητα των αρμοδίων.

Εμείς από την πλευρά μας, θα ευχηθούμε όλο αυτό να είναι η αρχή για κάτι πολύ μεγαλύτερο!

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου