Αγώνες WRC

Εργοστασιακές συμμετοχές σε Ιταλία και Εσθονία για τη Hyundai Motorsport

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει συνολικά σε 3 ράλλυ εντός του καλοκαιριού, με τους Thierry Neuville, Ott Tanak και Dani Sordo να επανέρχονται στην αγωνιστική δράση, οδηγώντας Hyundai i20 Coupe WRC.

Καθώς ο κόσμος αναζητά το βηματισμό του και την επαναφορά στην καθημερινότητα, αλλά και με τους αγώνες του WRC να ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλον, η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε την επιστροφή στην δράση, μέσω εκτενούς συμμετοχής σε αγώνες στην Ιταλία και την Εσθονία.

Τα αγωνιστικά σχέδια της ομάδας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, περιλαμβάνουν συμμετοχή σε αγώνες μικρότερου βεληνεκούς, όπως τα Ράλλυ di Roma Capitale (24-26 Ιουλίου) και Alba (31 Ιουλίου-2 Αυγούστου) στην Ιταλία, καθώς και το Ράλλυ DirtFish (7-9 Αυγούστου) στην Εσθονία. Άλλωστε, είναι πια γνωστό πως τόσο το Ράλλυ Φινλανδίας όσο και το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας ακυρώθηκαν, ενώ η πιο πρόσφατη “απώλεια” του φετινού WRC, αφορά στο Ράλλυ Ουαλίας. Στόχος των ιθυνόντων της Hyundai μέσω της συμμετοχής σε αυτούς τους αγώνες, είναι αφενός η εξέλιξη των Hyundai i20 Coupe WRC, Hyundai i20 R5 και αφετέρου, οι οδηγοί της να παραμείνουν σε φόρμα ενόψει της συνέχειας, αν και όποτε αυτή υπάρξει.

Hyundai i20 Coupe WRC

Η αρχή θα γίνει στις 24-26 Ιουλίου, όταν και προγραμματίζεται το ασφάλτινο Ράλλυ di Roma Capitale, που εφόσον διεξαχθεί, θα αποτελέσει την πρεμιέρα του ERC. Αν και στο θεσμό δεν προσμετρούν αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, στον αγώνα που έχει ως επίκεντρο τη Ρώμη θα συμμετάσχει ο Dani Sordo, οδηγώντας Hyundai i20 Coupe WRC. Παράλληλα, ντεμπούτο με αυτοκίνητο τέτοιων προδιαγραφών θα κάνει και ο Pierre Louis Loubet, μέλος του προγράμματος Hyundai Custom Racing Junior. Από εκεί και έπειτα, στην πρεμιέρα του ERC θα λάβουν μέρος οι Craig Breen και Callum Devine -επίσης Customer Racing Junior Driver,- με Hyundai i20 R5.

Hyundai i20 Coupe WRC

Η συνέχεια θα δοθεί μία εβδομάδα αργότερα, με το επίσης ασφάλτινο Ράλλυ Alba, όπου θα λάβουν μέρος δύο εργοστασιακά i20 Coupe WRC, με τους οδηγούς να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, ενώ στον αγώνα θα αγωνιστεί και ο Loubet. Ακόμη, με Hyundai i20 R5 θα συμμετάσχουν οι Craig Breen και Jari Huttunen. Η τριπλέτα αγώνων θα ολοκληρωθεί με το χωμάτινο Ράλλυ DirtFish, που διοργανώνεται στην Εσθονία. Πέραν του Ott Tanak, στα πηδάλια του Hyundai i20 Coupe WRC θα βρεθεί και ο Thierry Neuville, ενώ ο Huttunen θα λάβει μέρος ξανά, με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5.

Hyundai i20 R5

“Η πανδημία παραμένει σε κρίσιμο στάδιο σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, οπότε σίγουρα δεν κινούμαστε στα τυφλά”, δήλωσε ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo. “Παρόλα αυτά, η κατάσταση στην Ευρώπη μας έχει επιτρέψει να συνεχίσουμε ορισμένες από τις λειτουργίες μας στη Hyundai Motorsport, με ασφαλή μέτρα και κοινωνική αποστασιοποίηση. Αντιδρούμε όσο καλύτερα μπορούμε σε ένα διαρκώς εναλλασσόμενο πρόγραμμα. Οι πρόσφατες ακυρώσεις των αγώνων του WRC σε Φινλανδία και Νέα Ζηλανδία σημαίνουν πως η περίοδος χωρίς αγώνες επεκτείνεται, οπότε κοιτάξαμε πώς μπορούμε να μείνουμε ενεργοί. Θέλουμε να δώσουμε στους οδηγούς και συνοδηγούς μας την ευκαιρία να αγωνιστούν και το χαμόγελο να επιστρέψει στα πρόσωπα των θεατών”.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου