Αγώνες WRC

Και εγένετο η Abu Dhabi WRT

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, και το Abu Dhabi θα έχει δική του ομάδα το 2016, με οδηγούς τους Meeke, Lefebvre, Al Qassimi και Breen!

Οι φήμες που σαν αναφέραμε νωρίτερα, λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκαν με τη νεοσύστατη Abu Dhabi Total WRT να ανακοινώνει τους οδηγούς της και τη συμμετοχή της στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς. Η PH Sport θα αναλάβει την προετοιμασία των DS3 WRC, τα οποία και θα εμφανιστούν σε επιλεκτικούς αγώνες μέσα στη διάρκεια της χρονιάς, με δεδομένο το γεγονός ότι το 2017 η Citroen θα επιστρέψει με πλήρη εργοστασιακή εμπλοκή. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι όπως σας είχαμε πληροφορήσει λίγες ώρες νωρίτερα, η παρουσία διαφορετικών οδηγών σε κάθε αγώνα. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι αγώνες που θα εμφανιστεί η ομάδα, αλλά η παρουσία της είναι δεδομένη στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς. Όπως είναι αναμενόμενο και λογικό, σε όλους τους γύρους που θα δούμε τα DS3 στα χρώματα του Abu Dhabi το πρώτο αυτοκίνητο θα οδηγεί ο Kris Meeke. Από εκεί και πέρα, στο ένα ή δύο αυτοκίνητα που θα κάνουν την εμφάνιση τους σε διαφορετικές περιπτώσεις, θα εναλλάσονται οι Stephane Lefebvre, Khalid Al Qassimi και Craig Breen, με την παρουσία του νεαρού Ιρλανδού να αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Ο Khalid Al Qassimi, πρόεδρος της Abu Dhabi Racing και οδηγός της ομάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μετά από μία τριετή συνεργασία με τη Citroen, είμαστε ικανοποιημένοι που εδραιώνουμε την παρουσία μας στο WRC. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από τη Citroen Racing και θα έχουμε τη βοήθεια της PH Sport. Ως επικεφαλής, ο Kris Meeke θα οδηγήσει σε αρκετούς αγώνες του θεσμού, ο οποίος παράλληλα θα έχει αναλάβει την εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου της Citroen. Παράλληλα, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νεαρούς ταλαντούχους οδηγούς να οδηγήσουν για λογαριασμό της ομάδας μας και να μας δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν σε κορυφαίο επίπεδο.”

Στο Μόντε Κάρλο, η ομάδα θα έχει δύο αυτοκίνητα, για τους Kris Meeke και Stephane Lefebvre, με τον νεαρό Γάλλο να έχει νέο συνοδηγό, τον Gabin Moreau, αντί του Stephane Prevot. Στη Σουηδία, θα δούμε τρία DS3 WRC, για τους Meeke, Al Qassimi και Craig Breen! Ο Meeke που θα είναι ο πρώτος οδηγός της ομάδας, δεν έκρυψε την ικανοποίηση και ανυπμονησία του να βρεθεί στο μπάκετ του αυτοκινήτου. “Το ότι θα μπορέσω να αγωνιστώ σε αρκετούς αγώνες το 2016 ήταν ένα σημαντικό στοιχείο αναφορικά με την απόφαση μου. Για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο το Abu Dhabi, όσο και την Total, που μου δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστώ κάτω από ιδανικές συνθήκες σε αυτούς τους αγώνες. Αυτό το πρόγραμμα θα μου επιτρέψει να παραμείνω ενεργός αγωνιστικά, αλλά και να συνεχίσω να αποκτώ εμπειρία από συγκεκριμένους αγώνες του θεσμού. Από αυτή την άποψη είναι πολύ σημαντικό που θα αγωνιστώ στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Είναι ένας τόσ απρόβλεπτος αγώνας, που η εμπειρία μετράει όσο τίποτα άλλο. Τώρα, περιμένω τη στιγμή που θα βρεθώ και πάλι στο DS3 και θα ξεκινήσω τις δοκιμές για τον πρώτο αγώνα”, είπε ο Βρετανός._Π.Τ.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου