Αγώνες WRC

Με στόχο τη νίκη θα ξεκινήσει το Ράλλυ Monza ο Elfyn Evans

Παρά το γεγονός ότι έχει προβάδισμα 14 βαθμών στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών, ο Elfyn Evans δήλωσε πως στο επερχόμενο Ράλλυ Monza θα επιδιώξει τη νίκη, χαρακτηρίζοντας τη μάχη του πρωταθλήματος, ανοιχτή.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Monza, που έχει προγραμματιστεί να αποτελέσει τον 7ο και τελευταίο φετινό αγώνα του WRC στις 3-6 Δεκεμβρίου, ενώ η έκβασή του να αναμένεται να κρίνει τόσο το Πρωτάθλημα Οδηγών, όσο και εκείνο των Κατασκευαστών (διαβάστε εδώ πώς διαμορφώνεται η διεκδίκηση των τίτλων). Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Οδηγών, Elfyn Evans, που θα ταξιδέψει -εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις με τον κορονοϊό- στην Ιταλία με διαφορά 14 βαθμών από τον teammate του, Sebastien Ogier, δήλωσε πως δε θα σταθεί σε αυτό, αλλά θα προσπαθήσει να κερδίσει τον αγώνα.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα του Ράλλυ Ουαλίας, walesrallygb.com, που φέτος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας, ο Evans δήλωσε χαρακτηριστικά: "Πρέπει να κάνω το καλύτερο που μπορώ στην Monza. Από την πλευρά μου, θεωρώ πως με την κατάσταση σε επίπεδο βαθμών να είναι έτσι, το πρωτάθλημα παραμένει ένα ανοιχτό παιχνίδι. Θα πάμε στη Monza προσπαθώντας να κερδίσουμε τον αγώνα".

Elfyn Evans-Scott Martin

Αρκετοί θεωρούν πως η ακύρωση του Ράλλυ Ypres Βελγίου, που είχε προγραμματιστεί για τις 19-22 Νοεμβρίου, θα διευκολύνει τον Evans και τον συνοδηγό του, Scott Martin, όμως ο Ουαλός οδηγός της Toyota δεν ενστερνίζεται απόλυτα αυτή την άποψη: "Εξαρτάται από ποια πλευρά θα το δει κανείς. Αν είχα ένα πρόβλημα με δύο αγώνες να απομένουν, θα υπήρχε ακόμη ένας αγώνας για να καλύψω το χαμένο έδαφος. Τώρα, αν κάνει πάει λάθος στην Ιταλία, η δουλειά μάλλον τελείωσε, δε θα υπάρχει δυνατότητα να κερδίσουμε πίσω κάποιους βαθμούς. Με τον έναν τρόπο ή τον άλλον, ο τίτλος είναι πιο κοντά. Αλλά στην πραγματικότητα, η κατάσταση παραμένει ανοιχτή και όλα μπορούν να συμβούν στον εναπομείναντα αγώνα".

Οι Elfyn Evans-Scott Martin μπορούν να στεφθούν πρωταθλητές στη Monza χωρίς να εξαρτώνται από αποτελέσματα των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου, εφόσον τερματίσουν στην πρώτη ή δεύτερη θέση, ή βρεθούν στο τρίτο σκαλί του βάθρου και τερματίσουν σε μια από τις 4 πρώτες θέσεις της καταληκτικής Power Stage.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου