26 Ιαν 2018

Με τρία Fabia R5 η επίσημη συμμετοχή της Skoda Motorsport στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2018

Η Skoda Motorsport συμμετέχει στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ που ξεκίνησε χθες βράδυ, με τρία Skoda Fabia R5. 

Skoda Fabia R5

Οι Τσέχοι πρωταθλητές Γιαν Κοπέτσκυ / Πάβελ Ντρέσλερ (Jan Kopecký / Pavel Dresler) θα επιδιώξουν τη νίκη στην κατηγορία WRC 2. Η Skoda Fabia τους είναι βαμμένη στα χρώματα της σημαίας της Τσεχίας – μπλε, κόκκινο, άσπρο – σε μία συμβολική κίνηση απότισης φόρου τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Τσεχοσλοβακίας, το 1918. 

Αυτό είναι το έβδομο Μόντε Κάρλο για τον 35χρονο Κοπέτσκυ, που πέρυσι τερμάτισε τον αγώνα στη δεύτερη θέση της WRC 2, πίσω από τον Αντρέας Μίκελσεν που επίσης οδηγούσε Skoda Fabia R5. Τα δύο επίσημα πληρώματα της Skoda Motorsport είχαν τερματίσει στην 7η και 8η θέση γενικής στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο του 2017, μπροστά από πολύ πιο ισχυρά αυτοκίνητα.

Τα άλλα δύο πληρώματα της Skoda, οι Νορβηγοί Όλε Κρίστιαν Βέιμπι / Στιγκ Ρούνε Σκιάρμοεν (Ole Christian Veiby / Stig Rune Skjærmoen) και οι Φινλανδοί Κάλε Ροβάνπερα / Γιόννε Χάλτουνεν (Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen) συμμετέχουν στο εφετινό Ράλλυ Μόντε Κάρλο χωρίς να διεκδικούν βαθμούς για το πρωτάθλημα. Η Skoda Motorsport επέλεξε να τους δηλώσει στην κλάση RC2, καθώς κρίθηκε πιο σημαντικό για τα δύο νεαρά πληρώματα να αποκτήσουν εμπειρία σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του σπορ, χωρίς το άγχος της βαθμοθηρίας. Σε αυτό, εξυπηρετεί και το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, σύμφωνα με το οποίο κάθε οδηγός μπορεί να δηλώσει 7 μόνο από τους 13 αγώνες που περιλαμβάνονται στο καλεντάρι, στους οποίους θα συλλέξει βαθμούς. Ας σημειωθεί ότι ο Κάλε Ροβάνπερα είναι ο νεαρότερος συμμετέχων εφέτος και το Μόντε Κάρλο αποτελεί την πρώτη του παρουσία σε αγώνα του WRC. Για τον 21χρονο Όλε Κρίστιαν Βέιμπι, η εφετινή είναι ήδη η τρίτη συμμετοχή του στο Μόντε Κάρλο, πρώτη όμως με τετρακίνητο αυτοκίνητο.

Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2018 περιλαμβάνει 17 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους περίπου 395 χιλιομέτρων και ολοκληρώνεται την Κυριακή. 

Δελτίο Τύπου

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Skoda Fabia R5
  • Skoda Fabia R5
  • Skoda Fabia R5
  • Skoda Motorsport