Αγώνες WRC

Ο Sebastien Loeb επιστρέφει στο μπάκετ της Citroen

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε από την PSA Motorsport, o εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα δοκιμάσει το C3 WRC για μια μέρα σε ασφάλτινο τερέν.

Η ίδρυση της PSA Motorsport, που πλέον περιλαμβάνει στους κόλπους της και τις τρεις μάρκες του γαλλικού γκρουπ, δίνει στο Γάλλο εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο WRC που αυτή τη στιγμή μετέχει με τον «λέοντα» της Peugeot στον ανερχόμενο μέρα με τη μέρα θεσμό του WorldRX, την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά στο μπάκετ του C3 WRC σε μια αναγνωριστική(;) βόλτα-δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί σε άγνωστο προς το παρόν περιβάλλον τον επόμενο κιόλας μήνα.

Για τη δυνατότητα που του παρέχεται, ο 43χρονος πλέον Sebastien Loeb, ο οποίος έχει κατακτήσει 78 νίκες στο θεσμό κατά τη διάρκεια της 13ετούς θητείας στο WRC, δήλωσε:

«Με την ίδρυση της PSA Motorsport, μπορούμε τώρα να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ομάδα. Την ίδια στιγμή που αγωνίζομαι στο cross-country και στο WorldRX με την Peugeot, μπορώ να προσφέρω τις εμπειρίες στη Citroen δοκιμάζοντας το C3. Ανυπομονώ να επιστρέψω σε ένα World Rally Car και να δω πως εξελίχθηκε η τεχνολογία τους».

Και προσέθεσε:

«Έχω ακόμα μεγάλο πάθος για τα ράλλυ. Από ό,τι δοκίμασα τα τελευταία πέντε χρόνια, η αίσθηση των ράλλυ είναι αυτή που αγαπώ περισσότερο».

Από τη μεριά τους εκπρόσωποι της PSA Motorsport φέρονται να δήλωσαν πως «είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τη Citroen Racing να πάρει ένα πολύτιμο feedback για τις δυνατότητες του C3 WRC από έναν σπουδαίο πρωταθλητή».

Προφανώς, η απογοητευτική, όπως εξελίσσεται, αγωνιστική χρονιά που διανύει φέτος το γαλλικό εργοστάσιο στο θεσμό του WRC δείχνει να είναι αυτή που «αναγκάζει» σήμερα του ιθύνοντες της Citroen να επιστρατεύσουν τα μεγάλα… όπλα που διαθέτουν στις τάξεις τους. Και δη, τις γνώσεις, μα πάνω απ' όλα την εμπειρία ενός εκ των ικανότερων εν ενεργεία οδηγών αγώνων: του Sebastien Loeb.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν απτές ενδείξεις για επιστροφή του Γάλλου εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο WRC και εν προκειμένω στο μπάκετ του C3 της γαλλικής ομάδας._Χ.Α.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου