Οι Εσθονοί «χτυπάνε την πόρτα» του WRC, και στη φετινή λίστα συμμετοχών του αγώνα ξεχωρίζουν αστέρια του θεσμού όπως οι κύριοι Tanak, Lappi, Evans, Mikkelsen, Breen και Markko Martin!

Από το 2010, όταν και διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Ράλλυ Εσθονίας, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος· να μπουν στο πρόγραμμα του WRC. Με σωστή στρατηγική, πλάνο και σχέδιο, οι Εσθονοί επένδυσαν στον εθνικό τους αγώνα και προσπαθούν να τον φέρουν στο κορυφαίο Πρωτάθλημα των αγώνων ράλλυ. Φέτος το Ράλλυ αποτελεί promotional event του WRC, με όλες τις εργοστασιακές ομάδες να έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στο Εσθονικό Ράλλυ, που θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Ιουλίου, έστω με ένα αυτοκίνητο. Έτσι, η φετινή εκδοχή θα περιλαμβάνει μερικούς από τους πρωταγωνιστές του θεσμού, οι οποίοι θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προετοιμαστούν για τον 9o γύρο του WRC, το Ράλλυ Φινλανδίας. Βλέπετε, οι ειδικές διαδρομές είναι σχεδόν ίδιες με αυτές γύρω από τη Jyvaskyla, γεγονός που επιτρέπει στις ομάδες να κάνουν δοκιμές χωρίς να μειώνονται αυτές που τους επιτρέπουν οι κανονισμοί συνολικά μέσα στο χρόνο.

Έτσι, η Toyota θα λάβει μέρος με τον... εθνικό σταρ της Εσθονίας, Ott Tanak, ο οποίος και θα οδηγήσει το Yaris WRC με το οποίο συμμετείχε ο Juho Hanninen στη Σαρδηνία. Από πλευράς Citroen, στο C3 WRC θα βρεθεί ο Esapekka Lappi, ενώ για την M-Sport το Fiesta WRC θα οδηγήσει ο Elfyn Evans. Αντίθετα, η Hyundai θα συμμετάσχει με δύο i20 WRC, για τους Andreas Mikkelsen και Craig Breen. Η παρουσία του Νορβηγού ήταν δεδομένη, ενώ αυτή του Ιρλανδού προέκυψε μετά τη συμφωνία του με τη Hyundai για το Ράλλυ Φινλανδίας. Ακόμα μία σημαντική παρουσία είναι αυτή του Teemu Suninen, ο οποίος θα λάβει μέρος στον αγώνα, αλλά στο ολοκαίνουργιο Ford Fiesta R5 προδιαγραφών 2019!

Και αν νομίζετε ότι... σταματάμε εδώ, ακόμα μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συμμετοχή είναι αυτή του Εσθονού Μarkko Martin, ο οποίος θα οδηγήσει ένα Ford Fiesta WRC τελευταίας γενιάς. Μια παρουσία που προέκυψε έπειτα από προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα και της εταιρείας που έχει την ευθύνη προώθησης του WRC. Σημειώστε ότι ο Martin έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στη σχεδίαση του αγώνα, του οποίου Rally Director είναι ο πρώην οδηγός αγώνων και γνωστός μας από την παρουσία του στο WRC, Urmo Aava!_ Π. Τ.

H Volvo αποφάσισε κάθε νέο αυτοκίνητο της να διαθέτει πλέον ανώτατο όριο ταχύτητας τα 180 χλμ./ώρα. Πιστεύετε πώς αυτό θα συνεισφέρει στην μείωση των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά