Αγώνες WRC

Ράλλυ Εσθονίας: Ποινή ενός λεπτού στον Kalle Rovanpera

Οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen δέχθηκαν ποινή ενός λεπτού από τους αγωνοδίκες του Ράλλυ Εσθονίας, για αφαίρεση ενός καλύμματος για τον κινητήρα σε σημείο που δεν επιτρεπόταν, με αποτέλεσμα να πέσουν στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Αλλαγή στην κατάταξη του Ράλλυ Εσθονίας προέκυψε μετά την ολοκλήρωση του σκέλους, καθώς οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen δέχθηκαν ποινή ενός λεπτού, που τους ρίχνει στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αλυτάρχης του αγώνα έκανε αναφορά, σύμφωνα με την οποία οι Φινλανδοί αφαίρεσαν στον Σταθμό Ελέγχου Χρόνου πριν από την Ε.Δ.10 ένα κάλυμμα, που χρησιμοποιείται για μείωση της ροής αέρα προς τον κινητήρα στις απλές διαδρομές, με απώτερο στόχο τη διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας. Βάσει των κανονισμών, η αφαίρεση αυτού του καλύμματος πρέπει να γίνεται στην απλή διαδρομή και όχι σε σημείο που υφίσταται καθεστώς παρκ φερμέ, όπως στον Σ.Ε.Χ. μιας ειδικής διαδρομής.

Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen

Ο Jonne Halttunen, που παραδέχθηκε στην παράβαση, δήλωσε στους αγωνοδίκες πως είχε συγκεντρωθεί στη διαδικασία χτυπήματος της κάρτας στον σταθμό ελέγχου χρόνου, όταν διαπίστωσε πως είχε ξεχάσει να αφαιρέσει το κάλυμμα. Σε μια κίνηση πανικού, όπως ο ίδιος ανέφερε, το αφαίρεσε επί τόπου, προτού συνειδητοποιήσει ότι αυτό συνιστά παραβίαση των κανονισμών.

Με βάση τα νέα δεδομένα, οι Rovanpera-Halttunen έπεσαν στην 6η θέση, πίσω από τους teammates τους, Elfyn Evans-Scott Martin και Takamoto Katsuta-Dan Barritt, όλοι τους προφανώς με Toyota Yaris WRC.

Με αυτόν τον τρόπο, η κατάταξη έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Top-10

Διαβάστε το post του Halttunen για το συμβάν:

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου