Αγώνες WRC

Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας: Ταχύτεροι με ίδιο χρόνο Tanak και Evans στο shakedown (+videos)

Οι Ott Tanak και Elfyn Evans σημείωσαν τον ίδιο χρόνο με ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου στο μεσημεριανό shakedown, ενώ ο Kalle Rovanpera είχε έξοδο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος, κατά το οποίο είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο.

Το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, 6ος γύρος του φετινού WRC, ξεκίνησε τυπικά σήμερα με τη διεξαγωγή του shakedown στην ειδική διαδρομή Olmedo, μήκους 3,79 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η διαδικασία δεν εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα, με τους Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) να τουμπάρουν αφού πέρασαν το Flying Finish μετά το πρώτο πέρασμα, έχοντας μάλιστα σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο ως εκείνη τη στιγμή. Η έξοδος έγινε με λίγα χιλιόμετρα, ενώ αμέσως μετά ο Kalle Rovanpera επιβεβαίωσε πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για τη συμμετοχή του στον αγώνα.

Αν και οι χρόνοι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν προσμετρούν στην κατάταξη του αγώνα, οπότε το shakedown χρησιμεύει περισσότερο ως τελευταία δοκιμή για τα πληρώματα, ταχύτεροι ήταν οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC), οι οποίοι σημείωσαν ίδιο χρόνο με ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου, με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC).  Σημειώνεται, πως οι Εσθονοί έκαναν τον καλύτερο χρόνο τους στην 4η και τελευταία τους προσπάθεια, ενώ οι Βρετανοί τα κατάφεραν στο 3ο και καταληκτικό τους πέρασμα. Τον τρίτο χρόνο της ημέρας, με διαφορά 0,8'' από τους προαναφερθέντες, σημείωσαν οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC).

Elfyn Evans

Το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας ξεκινά αύριο, με την πρώτη ημέρα να περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 95,25 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Σημειώστε, πως η πρώτη και τρίτη ειδική διαδρομή του αγώνα, Tempio Pausania μήκους 12,08 χιλιομέτρων, η οποία επανήλθε φέτος στο πρόγραμμα, θεωρείται από τους οδηγούς ως ιδιαίτερα δύσκολη και πιθανώς καθοριστική για την έκβαση του αποτελέσματος, αφού είναι πάρα πολύ στενή και κρύβει πολλές πέτρες. Χαρακτηριστικά, ο Sebastien Ogier ανέφερε πως πρόκειται για την πιο στενή ειδική διαδρομή που έχει οδηγήσει, η οποία θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη στο δεύτερο πέρασμα, ενώ ο Thierry Neuville πρόσθεσε πως υπάρχουν 25 σημεία, όπου μπορεί κάποιο αυτοκίνητο να χάσει ταυτόχρονα όλους τους τροχούς του! Υπερβολές ή όχι, η πραγματικότητα θα φανεί αύριο.

Και όλα τα παραπάνω, τη στιγμή που δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας να αποτελέσει τον τελευταίο γύρο του WRC για φέτος , λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, οι ομάδες έχουν ζητήσει η απόφαση ένταξης ή μη, του Ράλλυ Monza στο πρόγραμμα, να ληφθεί έως την έναρξη του αγώνα στο ιταλικό νησί, αύριο το πρωί,  ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα τη στρατηγική τους. Ακόμη, στο περιθώριο του αγώνα είχαμε και την Συνέντευξη Τύπου της Pirelli, η οποία παρουσίασε τα ελαστικά με τα οποία θα αποτελέσει τον αποκλειστικό προμηθευτή στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού, από το 2021 έως τουλάχιστον το 2024.

Η εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα ξεκινά αύριο, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 08:50 ώρα Ελλάδος.

Results

Οι περισσότερες ειδικές διαδρομές θα μεταδοθούν ζωντανά στη χώρα μας από την Cosmote Sport 9HD (η χρονική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας είναι μία ώρα)

Αναλυτικό πρόγραμμα μεταδόσεων (ώρα Ελλάδος)

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

SS1 Tempio Pausania 1, 08:50

SS2 Erula-Tula 1, 09:40

SS3 Tempio Pausania 2, 11:40

SS4 Erula-Tula 2, 12:30

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον αγώνα, μπορούν να κάνουν εγγραφή στο WRC All Live, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού (www.wrc.com).

Πρόγραμμα, ωράριο, συμμετοχές, ζωντανή ενημέρωση και χρόνους κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Δείτε το πρώτο πέρασμα από το shakedown

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου