top icon
WRC

Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας: Χωμάτινη συνέχεια (+ωράριο μεταδόσεων, videos)

To WRC συνεχίζεται επί χωμάτινου εδάφους με το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας στις 3-6 Ιουνίου – Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα και το ωράριο τηλεοπτικών μεταδόσεων στη χώρα μας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ εξελίσσεται σε ρυθμούς flat out, αφού λίγες ημέρες μετά από το Ράλλυ Πορτογαλίας, οι πρωταγωνιστές του WRC ετοιμάζονται για το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 3-6 Ιουνίου.

Έχοντας αντίστοιχα χαρακτηριστικά με τον πορτογαλικό αγώνα, ο 5ος γύρος του φετινού WRC θα περιλαμβάνει πολύ χώμα, σκόνη και ζέστη.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι αλλαγές δυναμικής σε σύγκριση με την Πορτογαλία δεν αναμένονται συγκλονιστικές, με την Hyundai να προσπαθεί να μετουσιώσει την ταχύτητά της σε καλό αποτέλεσμα, την Toyota να επιδιώκει να παραμείνει στη μάχη και την M-Sport, να επιζητά τη συνέχεια στα θετικά της αποτελέσματα.

Rally Italia-Sardinia Preview 02

Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας: Αλλαγή έδρας, όχι χαρακτήρα

Μετά από 7 χρόνια στη δυτική πλευρά της Σαρδηνίας και το Alghero, το επίκεντρο του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας επιστρέφει ανατολικά, στην Olbia. Αυτό συνεπάγεται διαφοροποίηση σε ειδικές διαδρομές, όχι όμως και στον χαρακτήρα του ιταλικού γύρου του WRC, που θα παραμείνει σκονισμένος και… καλοκαιρινός.

Αν και οι ειδικές διαδρομές της Παρασκευής και του Σαββάτου δε θα έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις, ο επίλογος της Κυριακής θα είναι νέος.

Rally Italia-Sardinia Preview 01

Ο παράγοντας “ελαστικά” στο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

Όπως και στην Πορτογαλία, οι οδηγοί θα πρέπει να διαχειριστούν τον “πονοκέφαλο” των ελαστικών. Βλέπετε, οι ειδικές διαδρομές συνδυάζουν σκληρό, βραχώδες αλλά και αμμώδες οδόστρωμα, την ώρα που η θερμοκρασία αναμένεται να φλερτάρει ακόμη και με τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Pirelli ταξίδεψε στη Σαρδηνία, νησί όπου πραγματοποίησε σημαντικό μέρος των δοκιμών εξέλιξης ππέρυσι, με περίπου 1.800 ελαστικά, σχεδόν τα 400 εκ των οποίων, προορίζονται για την κορυφαία κατηγορία του θεσμού.

5 λόγοι να παρακολουθήσετε το φετινό Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

Οι οδηγοί των εργοστασιακών ομάδων θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν 24 ελαστικά Scorpion KX με σκληρή γόμα και 8 Scorpion KX με μαλακή γόμα (στο shakedown τα ελαστικά είναι διαφορετικά). Όπως προκύπτει και από τον αριθμό των διαθέσιμων ελαστικών, η σκληρή γόμα θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο, αφού έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στο πιο σκληρό έδαφος, αλλά και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Ωστόσο, τα μαλακά ελαστικά θα αποτελέσουν τη λύση για βέλτιστη πρόσφυση σε περίπτωση βροχής ή χαμηλότερων θερμοκρασιών, καθώς επίσης και σε αμμώδες οδόστρωμα ή πούδρα, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα περάσματα από ειδικές διαδρομές.

Rally Italia-Sardinia Preview 03

Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας: Ο αγώνας

Το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας περιλαμβάνει shakedown, την Πέμπτη 3 Ιουνίου σε διαδρομή μήκους 2,89 χιλιομέτρων. Η πανηγυρική εκκίνηση θα γίνει το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Alghero.

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, περιλαμβάνει 4 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, μήκους 127,4 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως ουσιαστικά η ημέρα χωρίζεται σε 4 δυάδες ειδικών διαδρομών, με τις δύο πρώτες να επαναλαμβάνονται άμεσα και το ίδιο, να συμβαίνει το μεσημέρι για τις δύο επόμενες.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου θα εξελιχθεί με την ίδια δομή, σε συνολικά 4 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 129,62 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ο επίλογος θα γραφτεί την Κυριακή 6 Ιουνίου, με 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 46,08 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Συνολικά, το Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας αποτελείται από 20 ειδικές διαδρομές, με μήκους 303,1 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Video με τις 20 ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

Οι πρωταγωνιστές του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

Για ακόμη έναν αγώνα του WRC, η μάχη για τη νίκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με την προσοχή να στρέφεται στις προσπάθειες των 10 πληρωμάτων με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC.

Rally Italia-Sardinia (Toyota)

Toyota Gazoo Racing

Το εξαιρετικό αποτέλεσμα της Πορτογαλίας, όπου τα αυτοκίνητα της Toyota βρέθηκαν στις θέσεις 1-3-4 με νικητές τους Elfyn Evans-Scott Martin, έχει και ένα αναγκαστικό… αρνητικό. Οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και οι νικητές του αγώνα της Πορτογαλίας που ακολουθούν, θα “ανοίγουν” την αγωνιστική γραμμή, στον κατά τεκμήριο δυσκολότερο αγώνα για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η Toyota έκανε εκτεταμένη σειρά δοκιμών πριν τον αγώνα, προκειμένου να μειώσει όσο γίνεται τις απώλειες σε επίπεδο απόδοσης από τους βασικούς αντιπάλους, όμως θεωρείται πιο πιθανό οι Ogier και Evans, να χάσουν χρόνο την πρώτη ημέρα.

Ακόμη δύο Toyota Yaris WRC θα μοιραστούν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen και Takamoto Katsuta-Dan Barritt. Ο Φινλανδός θέλει μια πειστική εμφάνιση μετά από δύο μέτριους αγώνες σε Κροατία και Πορτογαλία, ενώ ο Ιάπωνας θα επιδιώξει να συνεχίσει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Rally Italia-Sardinia (Hyundai)

Hyundai Motorsport

Με την απογοήτευση να είναι το κυρίαρχο συναίσθημα έπειτα από τη διπλή εγκατάλειψη στο Ράλλυ Πορτογαλίας, η Hyundai ταξίδεψε στη Σαρδηνία με στόχο να αντιστρέψει τα δεδομένα.

Η πλεονεκτική σε σύγκριση με τους βασικούς αντιπάλους, σειρά εκκίνησης, μπορεί να προσφέρει ένα “μαξιλαράκι” ασφαλείας στους Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe και Ott Tanak-Martin Jarveoja, που θα ξεκινούν τρίτοι και τέταρτοι, αντίστοιχα.

Rally Italia-Sardinia (2C Competition)

Ρόλο ρυθμιστή, αφού ξεκινά ως λογικό φαβορί για τη νίκη, παίζει ο τρίτος οδηγός της Hyundai, Dani Sordo. Ο λόγος δεν είναι η -διόλου ευκαταφρόνητη- δεύτερη θέση στην Πορτογαλία, αλλά οι δύο συνεχόμενες νίκες του Ισπανού στη Σαρδηνία, το 2019 και 2020. Έχοντας για πρώτη φορά εκ δεξιών τον Borja Rozada, αλλά και καλή σειρά εκκίνησης ως 7ος την πρώτη ημέρα, ο Sordo αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ξανά σε έναν από τους αγαπημένους του αγώνες.

Όπως σε κάθε αγώνα φέτος, το τέταρτο Hyundai i20 Coupe WRC που προετοιμάζει η 2C Competition, θα οδηγήσει ο Pierre Louis Loubet, με συνοδηγό τον Florian Haut-Habourdette. Θυμίζουμε, πως ο Oliver Solberg δε θα συμμετάσχει όπως είχε προγραμματιστεί, επειδή τέθηκε σε καραντίνα καθώς ο πατέρας του, Petter Solberg, ανιχνεύθηκε θετικός στον COVID.

Rally Italia-Sardinia (M-Sport 01)

M-Sport Ford

Με αρκετές αλλαγές σε σύγκριση με το Ράλλυ Πορτογαλίας, θα βρεθεί στην Ιταλία η M-Sport Ford. Ο Gus Greensmith, που στην Πορτογαλία έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στο WRC, εκτάκτως δε θα έχει ως συνοδηγό τον Chris Patterson, λόγω προσωπικού προβλήματος του Βορειοιρλανδού, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο Ράλλυ Σαφάρι. Τη θέση του Patterson στο δεξί κάθισμα του Ford Fiesta WRC θα πάρει ο Σκωτσέζος Stuart Loudon.

Στο έτερο Ford Fiesta WRC, θα επιστρέψουν οι Teemu Suninen-Mikko Markkula. Στον τρίτο του φετινό αγώνα με το αυτοκίνητο, ο Suninen έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση. Άλλωστε, στη Σαρδηνία σημείωσε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο WRC (2ος το 2019), ενώ και πέρυσι εντυπωσίασε την πρώτη ημέρα, όντας προσωρινά επικεφαλής.

Rally Italia-Sardinia (WRC2)

WRC2 στο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

Στο πρωτάθλημα για ομάδες με αυτοκίνητα Rally2, θα συμμετάσχουν 9 πληρώματα. Ως λογικά φαβορί, φαντάζουν οι Andreas Mikkelsen-Ola Floene (Skoda Fabia Rally2 evo, Toksport) και Mads Ostberg-Torstein Eriksen (Citroen C3 Rally2, TRT). Στους διεκδικητές της νίκης αναμένεται να βρεθούν και οι Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul, που μετά από δύο αγώνες με Ford Fiesta WRC, επιστρέφουν στο Ford Fiesta Rally2 MkII.

Ακόμη, με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των Jari Huttunen-Mikko Lukka, που θα είναι το μοναδικό πλήρωμα της Hyundai Motorsport N με i20 R5, αφού οι Ole Christian Veiby-Jonas Andersson τιμωρήθηκαν για παραβίαση πρωτοκόλλων COVID .

Σημειώστε, πως οι Nikolay Gryazin-Konstantin Alexandrov (Volkswagen Polo R5, Movisport) θα συμμετάσχουν κανονικά, χωρίς να παίρνουν βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Rally Italia-Sardinia (WRC3)

WRC3 στο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

Στο WRC3, για ιδιώτες με αυτοκίνητα τέτοιων προδιαγραφών, θα συμμετάσχουν 16 πληρώματα. Οι πρωταγωνιστές του θεσμού ταξιδεύουν στη Σαρδηνία, οπότε οι μάχες για τη νίκη αναμένονται με ενδιαφέρον. “Ζεστοί” από τις νίκες σε Κροατία και Πορτογαλία, οι Πολωνοί Kajetan Kajetanowicz-Maciej Baran (Skoda Fabia Rally2 evo) ξεχωρίζουν, ενώ το χατ-τρικ θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν οι Γάλλοι Yohan Rossel-Alex Coria και Nicolas Ciamin-Yannick Roche, αμφότεροι με Citroen C3 Rally2.

Με αξιώσεις για θετικό αποτέλεσμα συμμετέχουν οι Εσθονοί Egon Kaur-Silver Simm (Volkswagen Polo R5) -που θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο με το οποίο κέρδισαν το WRC2 στην Πορτογαλία οι Lappi-Ferm,– οι Φινλανδοί Emil Lindholm-Reeta Hamalainen (Skoda Fabia Rally2 evo), οι Βρετανοί Chris Ingram-Ross Whittock (Skoda Fabia Rally2 evo) και οι Ισπανοί Jan Solans-Rodrigo Sanjuan (Citroen C3 Rally2) και Pepe Lopez-Diego Vallejo (Skoda Fabia Rally2 evo).

Θυμόμαστε τι συνέβη στον περσινό, δραματικό από πλευράς εξέλιξης, αγώνα

Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας – Με μια ματιά

WRC 2021, 5ος γύρος, 3-6 Ιουνίου

Επιφάνεια: Χώμα

Ημέρες: 3

Ειδικές Διαδρομές: 20

Συνολικό μήκος: 303,1 χλμ.

Συμμετοχές: 55

Πολυνίκης: Sebastien Loeb (4)

Αποτελέσματα 2020

 1. Sordo-Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC)
 2. Neuville-Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC)
 3. Ogier-Ingrassia (Τoyota Yaris WRC)
Βαθμολογίες (μετά από 4 αγώνες)

Οδηγοί: 1. Ogier 79, 2. Evans 77, 3. Neuville 57, 4. Tanak 45, 5. Rovanpera 41, 6. Katsuta 36

Κατασκευαστές: 1. Toyota 183 , 2. Hyundai 146, 3. M-Sport Ford 64, 4. Hyundai 2C 28

5 ξεχωριστές στιγμές του περσινού Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας

Επιμέρους ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας θα μεταδοθούν ζωντανά από την Cosmote Sport 8HD

Πρόγραμμα μεταδόσεων (ώρα Ελλάδος)

Παρασκευή 4 Ιουνίου

SS6 Erula-Tula 1, 16:45

SS7 Tempio Pausania 2, 18:30

SS8 Erula-Tula 2, 19:30

Σάββατο 5 Ιουνίου

SS13 Bortigiadas-Viddalba 1, 16:10

SS14 Sedini-Castelsardo 1, 17:05

SS15 Bortigiadas-Viddalba 2, 18:40

SS16, Sedini-Castelsardo 2, 19:35

Κυριακή 6 Ιουνίου

SS18 Aglientu-Santa Teresa 1, 09:30

SS19 Arzachena – Briantoggi 2, 11:05

SS20 Aglientu-Santa Teresa 2 (Power Stage), 13:00

Για να παρακολουθήσετε live όλες τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, μπορείτε να κάνετε συνδρομή στο WRC+ All Live.

Live αποτελέσματα, εξέλιξη και το WRC+, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ωράριο και συμμετοχές

Photos: Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing, M-Sport, Red Bull Content Pool, Kajetan Kajetanowicz

Preview του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας 01
 • Rally Italia-Sardinia Preview 02
 • Rally Italia-Sardinia Preview 01
 • Rally Italia-Sardinia Preview 03
 • Rally Italia-Sardinia (Toyota)
 • Rally Italia-Sardinia (Hyundai)
 • Rally Italia-Sardinia (M-Sport 01)
 • Rally Italia-Sardinia (2C Competition)
 • Rally Italia-Sardinia (WRC2)
 • Rally Italia-Sardinia (WRC3)
 • Σε συνέχεια της αναγγελίας του Πρωθυπουργού, πιστεύετε πως η πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2030...

  Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ