top icon
Αγώνες

Ράλλυ Monza: Η δήλωση του Evans για την έξοδο που πιθανώς του στερεί τον τίτλο Οδηγών

Στη δεύτερη ειδική διαδρομή του μεσημεριανού loop, ο Elfyn Evans είχε έξοδο που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη, η οποία πιθανότατα θα του στερήσει τo Πρωτάθλημα Οδηγών – Διαβάστε τι δήλωσε ο Ουαλός.

Με το χιόνι στο δεύτερο loop των σημερινών ειδικών διαδρομών να έχει αυξηθεί, η προσπάθεια των πληρωμάτων έχει ιδιαίτερα δύσκολη. Έπειτα από τις εξόδους των Gus Greensmith-Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) και Ole Christian Veiby-Jonas Andersson (Hyundai i20 Coupe WRC) που έφεραν διακοπή της πρώτης ειδικής διαδρομής του loop, ακολούθησε η επόμενη (Gerosa 2, μήκους 11,09 χιλιομέτρων), όπου το χιόνι και σε αρκετά σημεία, ο πάγος, είχαν κάνει την εμφάνισή τους.

Evans-Martin

Οι Elfyn Evans-Scott Martin που βρίσκονταν στην 3η θέση γενικής είχαν μια άτυχη στιγμή περίπου ένα χιλιόμετρο πριν από τον τερματισμό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός αγώνα. Το Toyota Yaris WRC γλίστρησε σε μια δεξιά στροφή και βρέθηκε χαμηλότερα από το επίπεδο του δρόμου, χωρίς δυνατότητα επιστροφής σε αυτόν. Αυτό, ήταν το τέλος της προσπάθειας των Βρετανών για σήμερα, που φέρνει τους Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, αλλά και την  Hyundai, σε θέση φαβορί για την κατάκτηση των Πρωταθλημάτων Οδηγών και Κατασκευαστών, αντίστοιχα.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, ο Elfyn Evans δήλωσε στο WRC:

“Στην αρχή της ειδικής διαδρομής υπήρχε πολύ στεκούμενο νερό, όμως αισθανόμουν ότι είχαμε μια καθαρή ειδική. Έπειτα σιγά σιγά έγινε αργή και σκεφτόμουν ότι ίσως πηγαίνω υπερβολικά αργά – αυτή ήταν η γενική αίσθηση.

“Το χιόνι έγινε περισσότερο, όμως η πρόσφυση στο μεγαλύτερο μέρος δεν ήταν καθόλου κακή. Περάσαμε μια πατημένη δεξιά στροφή με λίγο φρενάρισμα και η άσφαλτος είχε αλλάξει. Όταν πάτησα φρένο σε αυτό, ήταν σαν γυαλί και δεν επιβραδύναμε καθόλου. Με εξέπληξε πλήρως, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει.

Elfyn Evans-Scott Martin

“Δεν είναι ιδανικό, περισσότερο ή λιγότερο πρόκειται για game over τώρα, αλλά τι μπορώ να πω; Πρέπει να είσαι εκεί, να προσπαθήσεις. Δε θα κερδίσεις τίποτα αν κάθεσαι πίσω και νομίζω πως ο καθένας έπρεπε να δοκιμάσει κάτι. Βασικά είχα την αλλαγή επιφάνειας στις σημειώσεις μου, αλλά δεν περίμενα πως θα είναι τόσο ακραία.

“Σίγουρα είναι σκληρό τώρα, αλλά έτσι είναι. Δεν έχει τελειώσει, αλλά προφανώς είναι πολύ πιο εύκολο για τον Seb (Ogier) να κάνει τη δουλειά τώρα. Από την πλευρά μου, είμαι πραγματικά εκνευρισμένος για την ομάδα για να είμαι ειλικρινής, γιατί από πλευράς του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, η κατάσταση έδειχνε καλή για την Toyota Gazoo Racing. To λάθος μου δημιούργησε πρόβλημα και σε αυτό το κομμάτι, οπότε λυπάμαι πραγματικά.

“Είχαμε φανταστικό αυτοκίνητο και φανταστική ομάδα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οπότε προφανώς είμαι απογοητευμένος για τον εαυτό μου, αλλά και για εκείνους”.

Live αποτελέσματα και ενημέρωση μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC, όπου στο Tab “Provisional Standings” υπάρχει η βαθμολογία Οδηγών και Κατασκευαστών, όπως αυτή διαμορφώνεται εικονικά, με βάση την κατάταξη μετά από κάθε ειδική διαδρομή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ