Αγώνες WRC

Ράλλυ Monza: Ταχύτερος στο shakedown ο Neuville (+video)

O Thierry Neuville έχει σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο πρωινό shakedown που πραγματοποιήθηκε σε διαδρομή εντός της πίστας στη Monza, με τα πληρώματα να ετοιμάζονται για την εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα.

Η αγωνιστική δραστηριότητα για το Ράλλυ Monza, 7ο και καταληκτικό γύρο του φετινού WRC, ξεκίνησε με το shakedown, σε διαδρομή μήκους 4,64 χιλιομέτρων, στο χώρο της πίστας. Η ειδική που επιλέχθηκε ήταν αρκετά απαιτητική, με εναλλαγές πρόσφυσης καθώς εκτός από άσφαλτο υπήρχαν και σημεία με χώμα, την ώρα που η βροχή είχε κάνει σαφώς πιο γλιστερό το οδόστρωμα, ενώ στο πλάι του δρόμου υπήρχε χιόνι.

Monza Circuit

Οι καιρικές συνθήκες έχουν καταστήσει την επιλογή ελαστικών σε σπαζοκεφαλιά, με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν το shakedown ως τελευταία δοκιμή, ώστε μεταξύ άλλων να διαπιστώσουν και την απόδοση των ελαστικών τους.  Η ύπαρξη χιονιού -ειδικά στην πίστα καθαυτή- κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Monza, είτε παλαιότερα είτε πιο πρόσφατα ως Monza Rally Show δεν είναι συνηθισμένη, αφού όπως αναφέρουν οι Ιταλοί, αυτό είχε συμβεί μόνο την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του αγώνα, το 1978.

Thierry Neuville

Από πλευράς χρόνων, ταχύτεροι στο shakedown είναι οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) που έκαναν το ταχύτερο πέρασμα κατά την πρώτη τους προσπάθεια. Οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) είναι δεύτεροι, με διαφορά 2,1'' από τους Βέλγους, ενώ την τριάδα διαμορφώνουν οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC).

Elfyn Evans-Scott Marin

Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Οδηγών, Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) είχαν τετ-α-κε χωρίς περαιτέρω συνέπειες, εκτός από ένα μικρό χτύπημα που έφερε τον πίσω προφυλακτήρα σε επαφή με την εξάτμιση. Οι Βρετανοί έχουν σημειώσει τον 9ο χρόνο, χωρίς φυσικά αυτό να επηρεάζει κάτι αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα.

Σημειώστε, πως οι ειδικές διαδρομές εντός πίστας μετονομάστηκαν με βάση ονομασίες ελαστικών της Pirelli, που είναι και χορηγός του αγώνα. Έτσι, η σημερινή ειδική διαδρομή ονομάζεται Sottozero και οι υπόλοιπες Scorpion, Cinturato και P Zero.

Το Ράλλυ Monza ξεκινά επίσημα στις 15:08 ώρα Ελλάδος, με την εναρκτήρια ειδική διαδρομή (Sottozero) εντός της πίστας, η οποία στη χώρα μας θα μεταδοθεί από την Cosmote TV Sport 7HD.

Live timing μπορείτε να παρακολουθήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Χρόνοι Shakedown

1. Neuville-Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 3:08,7''

2. Tanak-Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC)  +2,1''

3. Ogier-Ingrassia (Toyota Yaris WRC)             +2,8''

4. Rovanpera-Halttunen(Toyota Yaris WRC)    +3,7''

5. Katsuta-Barritt (Toyota Yaris WRC)               +4,1''

6. Greensmith-Edmondson (Ford Fiesta WRC) +4,3''

7. Veiby-Andersson (Hyundai i20 Coupe WRC) +4,4''

8. Sordo-Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC)  +6,3''

9. Evans-Martin (Toyota Yaris WRC)                   +6,5''

10. Suninen-Lehtinen (Ford Fiesta WRC)           +6,7''

11. Lappi-Ferm (Ford Fiesta WRC)                     +7,0''

Δείτε το πρώτο πέρασμα από το πρωινό shakedown

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου