Αγώνες WRC

Ράλλυ Τουρκίας: Μάχη Ogier-Neuville στα μισά της ημέρας, εγκατέλειψε ο Tanak (+video)

Αλλαγή δεδομένων είχαμε στο πρώτο σημερινό loop ειδικών διαδρομών, με τον Ott Tanak να εγκαταλείπει και τους Sebastien Ogier, Thierry Neuville να δίνουν μάχη στην κορυφή, με τον Γάλλο να προηγείται κατά 1,6 δευτερόλεπτα!

Μετά την χθεσινή ημέρα, η οποία περιλάμβανε λίγα αλλά απαιτητικά αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα πληρώματα ετοιμάστηκαν για τη σημερινή, μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα, που περιλαμβάνει 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 107,38 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Έπειτα από τις χθεσινές διαμαρτυρίες των Tanak και Neuville, το κενό ανάμεσα στα αυτοκίνητα αυξήθηκε στα 4 λεπτά.

Ott Tanak

Η πρώτη σημερινή ειδική διαδρομή και μεγαλύτερη της ημέρας (Yeşilbelde - 31,79 χλμ.), επιφύλαξε και το πρώτο απρόοπτο, καθώς στο 25ο περίπου χλμ. της διαδρομής, οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Ηyundai i20 Coupe WRC) τέθηκαν εκτός, εξαιτίας υπερθέρμανσης στο υγρό του συστήματος διεύθυνσης. Αυτό, επηρέασε αναπόφευκτα και τον αγώνα των Sebastien Loeb-Daniel Elena, οι οποίοι γνωρίζουν ότι πρέπει να μείνουν μακριά από προβλήματα και κατά συνέπεια, να ρισκάρουν όσο γίνεται λιγότερο.

Neuville

Έτσι, η μάχη της κορυφής μετά το πρωινό loop ειδικών διαδρομών, δίνεται μεταξύ των Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) και Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC). Οι Γάλλοι της Toyota, που επέλεξαν 4 σκληρά και ένα ελαστικό μεσαίας γόμας, αποδείχθηκαν κατάτι ταχύτεροι των Βέλγων της Hyundai, οι οποίοι προτίμησαν 5 σκληρά ελαστικά. Ο Ogier πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες δύο ειδικές της ημέρας, εμπρός από τον Neuville, δημιουργώντας διαφορά 3''. Στην τελευταία ειδική διαδρομή του loop, ο Βέλγος ήταν ταχύτερος, μειώνοντας τη διαφορά στα 1,6'', παρά το γεγονός ότι δήλωσε πως δεν είναι 100% ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.  

Elfyn Evans

Στην τρίτη θέση, βρίσκονται οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) που έμειναν μακριά από κακοτοπιές, ενώ ακολούθησαν και αντίστοιχη στρατηγική στην επιλογή ελαστικών, με τους teammates τους, προτιμώντας 4 ελαστικά με σκληρή και ένα με μεσαία γόμα, παραμένοντας κοντά στην κορυφή, με τη διαφορά να είναι 12,3''.  Μια θέση πιο πίσω, έχουν βρεθεί οι Sebastien Loeb-Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC), με τον πολυνίκη του WRC να παραδέχεται πως η επιλογή 4 σκληρών και 2 μεσαίας γόμας ελαστικών, δεν ήταν η ιδανική, αφού σε όλο το loop "κουβαλούσε" περίπου 23 κιλά παραπάνω. Πολύ κοντά στους Γάλλους, βρίσκονται οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC). Ο νεαρός Φινλανδός, που είχε ίδια επιλογή ελαστικών με τον Loeb, επίσης αμφιταλαντεύτηκε σχετικά με την ορθότητα αυτής της κίνησης. Όπως και να 'χει δε ρίσκαρε στην πρωινή, μεγάλη ειδική διαδρομή και συνεχίζει έχοντας έναν σταθερά γρήγορο ρυθμό, που του επιτρέπει να παραμένει κοντά στους πρωτοπόρους.

Teemu Suninen

Αμέσως μετά, ακολουθούν τα τρία Ford Fiesta WRC, με τους Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen να είναι το ταχύτερο πλήρωμα της M-Sport Ford, όντας στην 6η θέση της κατάταξης. Πίσω τους, βρίσκονται οι Esapekka Lappi-Janne Ferm, με τον Φινλανδό να παραδέχεται ότι το μαλακό στήσιμο που επέλεξε για το αυτοκίνητο, δεν τον βοήθησε. Στην 8η θέση φιγουράρουν οι Gus Greensmith-Elliott Edmondson, ακολουθούμενοι από τους Pierre Louis Loubet-Vincent Landais (Hyundai i20 Coupe WRC), οι οποίοι έχουν σήμερα το δύσκολο ρόλο να ανοίγουν το δρόμο.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπληρώνουν οι Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak (Skoda Fabia Rally2 evo), που προηγούνται στο WRC 3, ενώ ακολουθούν οι Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul (Ford Fiesta Mk II), που βρίσκονται επικεφαλής του WRC 2.

Results Midday 2

Σημειώνουμε, πως η τελευταία ειδική διαδρομή του loop διακόπηκε προσωρινά, για να απομακρυνθούν άτομα που δεν είχαν άδεια να βρεθούν εκεί. Αυτή τη στιγμή, τα αγωνιστικά βρίσκονται στο service park του Asparan για ανασυγκρότηση, προτού επαναλάβουν το loop των 3 ειδικών διαδρομών, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η 2η ημέρα του Ράλλυ Τουρκίας.

Η ειδική διαδρομή 6, Yesibelde 2, μεταδίδεται ζωντανά από την Cosmote Sport 9HD, στις 14:50.

Πρόγραμμα, ωράριο, συμμετοχές, ζωντανή ενημέρωση και χρόνους κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Δείτε highlights από τις χθεσινές ειδικές διαδρομές

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου