Αγώνες WRC

Ράλλυ Τουρκίας: Νικητής στον πιο απρόβλεπτο αγώνα της χρονιάς ο Elfyn Evans (+video)

Η τελευταία ημέρα του Ράλλυ Τουρκίας επιφύλαξε δραματική εξέλιξη, με τον Elfyn Evans να αποφεύγει προβλήματα και κλαταρίσματα, κατακτώντας τη δεύτερη φετινή του νίκη και παίρνοντας προβάδισμα στη βαθμολογία Οδηγών.

Όσοι είχαν προβλέψει πως νικητής στο Ράλλυ Τουρκίας, 5ο γύρο του φετινού WRC, θα είναι όποιος αντιμετωπίσει τα λιγότερα προβλήματα, δικαιώθηκαν. Η τρίτη και καταληκτική ημέρα του αγώνα, μπορεί να περιλάμβανε μόνο δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 88,74 χιλιομέτρων, ωστόσο αποδείχθηκε η πιο καθοριστική για την έκβαση του αποτελέσματος. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτό έπαιξε η μεγαλύτερη και πιο σκληρή διαδρομή του αγώνα, Cetibeli, μήκους 38,15 χιλιομέτρων, που ήταν η πρώτη και τρίτη της ημέρας (Ε.Δ. 9 & 11). Μπορεί χθες, έχοντας βασιστεί στα σχόλια των οδηγών πως εκεί θα κριθεί ο αγώνας, να είχαμε επισημάνει πως όλα είναι ανοιχτά, ωστόσο κανείς δεν περίμενε αυτό που θα συνέβαινε σήμερα. Στο πρώτο πέρασμα, σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές είχαν κλατάρισμα, ενώ στο δεύτερο από τη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή, εγκατέλειψαν οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia.

Sebastien Ogier

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι αυτής της απρόβλεπτης αγωνιστικής ημέρας. Ξεκινώντας το πρώτο πέρασμα από τη δυσκολότερη και όπως αποδείχθηκε, σημαδιακή για τον αγώνα, ειδική διαδρομή, οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) είχαν ένα προβάδισμα 33,2'' από τους διώκτες τους. Πίσω τους, οι Sebastien Loeb-Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) και Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) ξεκινούσαν τη μάχη για τη δεύτερη θέση, έχοντας ακριβώς ίδιο χρόνο. Τέταρτοι, με διαφορά 1 λεπτού από την κορυφή, βρίσκονταν οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC), που ξεκινούσαν με προφανή στόχο, να μείνουν στη "μέση του δρόμου", όπως ο Evans ανέφερε στον τερματισμό και αν μπορέσουν, να επωφεληθούν από ατυχίες των προπορευόμενων. Όπως έδειξε η εξέλιξη του αγώνα, οι συγκεκριμένες διαφορές μόνο ως ασφαλείας δε μπορούσαν να χαρακτηριστούν, θυμίζοντας εντέλει ράλλυ παλαιότερων εποχών.

Elfyn Evans

Αυτό που συνέβη όμως στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή της ημέρας δεν είχε προηγούμενο, με "βροχή" από κλαταρίσματα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προκλήθηκαν από πρόβλημα στις ζάντες των ελαστικών της Michelin. Από τα 10 πληρώματα με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC που ξεκίνησαν, μόλις δύο, οι Elfyn Evans-Scott Martin και Gus Greensmith-Elliott Edmondson, τερμάτισαν χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα, οι 3 πρωτοπόροι είχαν όλοι κλαταρίσματα, με τους Neuville-Gilsoul και Ogier-Ingrassia να σταματούν για αλλαγή εντός της ειδικής διαδρομής, χάνοντας 1:14,5'' και 1:48,5'' αντίστοιχα, ενώ οι Loeb-Elena δε σταμάτησαν, χάνοντας 1:20'', καθώς το δικό τους κλατάρισμα προέκυψε κοντά στον τερματισμό. Σε αυτά, προσθέστε πως οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), Esapekka Lappi-Janne Ferm (Ford Fiesta WRC) άλλαξαν ελαστικό εντός της ειδικής, οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) αντιμετώπισαν πρόβλημα με την ενδοσυνεννόηση και οι Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) και Pierre Louis Loubet-Vincent Landais (Hyundai i20 Coupe WRC) εγκατέλειψαν, από σπασμένο αμορτισέρ και πρόβλημα στον κινητήρα αντίστοιχα.

Thierry Neuville

Από την προαναφερθείσα εξέλιξη, ωφελημένοι βγήκαν οι Evans-Martin, που δημιούργησαν μια διαφορά 46,9'' από τους teammates τους, Ogier-Ingrassia. Τρίτοι βρίσκονταν οι Neuville-Gilsoul, με τους Loeb-Elena να πέφτουν στην 4η θέση.  Έπειτα από αυτό, οι Βρετανοί της Toyota διατήρησαν σταθερό ρυθμό και εστίασαν, να αποφύγουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Ενδεικτικό του άγχους και της πίεσης, είναι ότι κατά το δεύτερο πέρασμα από την ειδική διαδρομή Cetibeli, ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του Toyota Yaris WRC έκανε τον Evans να αναρωτηθεί αν έχουν κλατάρισμα, με τον Scott Martin να τον "διατάζει" αποφασιστικά να συνεχίσει. Με αυτόν τον τρόπο και όντας ταχύτερος μόνο σε μία, αλλά την κρισιμότερη όπως αποδείχθηκε, ειδική διαδρομή, ο Elfyn Evans κατέκτησε την τρίτη νίκης της καριέρας του και δεύτερη φετινή σε 5 αγώνες με την Toyota, παίρνοντας κεφάλι στη βαθμολογία Οδηγών, με δύο αγώνες να απομένουν. Όπως παραδέχθηκε ο Ουαλός, προφανώς δεν του αρέσει να κερδίζει βασικά από ατυχίες αντιπάλων, ωστόσο αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι, ειδικά όταν συνέβη σε όλους τους πρωταγωνιστές, εκτός από τον ίδιο, σε έναν αγώνα όπως το Ράλλυ Τουρκίας.

Thierry Neuville

Στη δεύτερη θέση, τερμάτισαν τελικά οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul, με τον Βέλγο να αποδέχεται τη μοίρα του στον τερματισμό του δεύτερου περάσματος από την Cetibeli, δηλώνοντας πως τελικά θα κερδίσει όποιος έχει τα λιγότερα προβλήματα. Αναμφίβολα πάντως, ο Βέλγος επέδειξε ταχύτητα και ωριμότητα, κέρδισε τις περισσότερες ειδικές διαδρομές, μεταξύ των οποίων και την Power Stage και μπορεί να αισθάνεται αδικημένος από την έκβαση του αγώνα, αφού άλλωστε έκανε σχεδόν τα πάντα, σωστά.

Sebastien Loeb

Στο βάθρο του Ράλλυ Τουρκίας, βρέθηκαν και οι Sebastien Loeb-Daniel Elena. Ο πολυνίκης του WRC ήταν σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου ανταγωνιστικός και αυτός ο τερματισμός, στον πιθανώς τελευταίο του αγώνα με τη Hyundai, είναι ακόμη μια επιβεβαίωση της κλάσης του. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως στο τέλος της πρώτης ημέρας βρέθηκε επικεφαλής, με αποτέλεσμα να γίνει ο γηραιότερος οδηγός στην ιστορία που προηγείται σε αγώνα του WRC. Παράλληλα, με την επίδοσή του βοήθησε τη Hyundai να διατηρηθεί κοντά στην Toyota όσον αφορά στη μάχη του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, αφού θυμίζουμε πως ο Tanak εγκατέλειψε χθες από πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης.

Kalle Rovanpera

Τι συνέβη όμως με τον Sebastien Ogier; Ο Γάλλος βίωσε εντέλει έναν πολύ ατυχή για τον ίδιο και την ομάδα του αγώνα, αφού μετά το κλατάρισμα το πρωί, το μεσημέρι εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα του Toyota Yaris WRC, στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική διαδρομή Cetibeli, χάνοντας και την πρωτοπορία στη βαθμολογία Οδηγών. Μετά από όλα αυτά, στην 4η θέση τερμάτισαν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), που μετά το πρωινό κλατάρισμα έκαναν, όπως όλοι άλλωστε, αγώνα επιβίωσης και  συγκέντρωσαν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια. Πάντως, στην Power Stage o νεαρός Φινλανδός "έκλεψε" έναν βαθμό από τον Evans, με τον οποίο σημείωσαν τον τρίτο χρόνο με ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου αλλά προφανώς, ήταν ταχύτερος στα εκατοστά, κάτι που μένει να δούμε αν θα παίξει ρόλο στην έκβαση του τίτλου Οδηγών.

Gus Greensmith

Στην 5η θέση, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Gus Greensmith-Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC), στο καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του 24χρονου οδηγού. O Greensmith παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος σε σύγκριση με την Εσθονία και οι χρόνοι του, ήταν πιο κοντά σε εκείνους των teammates του στην M-Sport Ford. Την πρώτη εξάδα, συμπλήρωσαν οι Esapekka Lappi-Janne Ferm, που σήμερα είχαν κλαταρίσματα και στα δύο περάσματα από την ειδική διαδρομή Cetibeli, ενώ ακόμη και στην Power Stage έχασαν χρόνο από πρόβλημα σε αμορτισέρ του δικού τους Ford Fiesta WRC.

Kajto

Οι εγκαταλείψεις 4 πληρωμάτων με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, έφεραν στη βαθμολογούμενη δεκάδα ισάριθμα πληρώματα με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, ή Rally2. Στην 7η θέση της γενικής τερμάτισαν οι Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak (Skoda Fabia Rally2 evo), με τον γνωστό μας Kajto να επικρατεί στο WRC 3, για ιδιώτες οδηγούς με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, κερδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Τουρκία. Μια θέση πιο πίσω, βρέθηκαν οι Pontus Tidemand-Patrik Barth (Skoda Fabia Rally2 evo), που κατέκτησαν τη δεύτερη φετινή νίκη για λογαριασμό της Toksport στο πλαίσιο του WRC 2, για ομάδες με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5.

Pontus Tidemand

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul, με Ford Fiesta Rally2 Mk II της M-Sport, που ήταν δεύτεροι στο WRC 2 και Marco Bulacia-Marcelo Der Ohannesian (Citroen C3 R5), oι οποίοι παρά ένα κλατάρισμα σήμερα κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο WRC 3 και προηγούνται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Επόμενος προγραμματισμένος αγώνας για το φετινό WRC, είναι το επίσης χωμάτινο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου.

Rally Turkey

Το πανόραμα του αγώνα - Ράλλυ Τουρκίας (18-20 Σεπτεμβρίου)

Ε.Δ.: 12

Μήκος: 221,34 χλμ.

Νικητές Ε.Δ.: Neuville 7, Ogier 3, Loeb-Evans 1

Επικεφαλής ανά Ε.Δ.: 1 Neuville, 2 Loeb, 3-5 Ogier, 6-8 Neuville, Evans 9-12

Τελική Κατάταξη - Top 10

Rally Turkey Final Results

Κυριότερες εγκαταλείψεις: Ogier-Ingrassia (Toyota Yaris WRC, Ε.Δ.11 - Κινητήρας), Suninen-Lehtinen (Ford Fiesta WRC, Ε.Δ.9 Αμορτισέρ), Loubet-Landais (Hyundai i20 Coupe WRC, Ε.Δ.9 Κινητήρας)

Αποτελέσματα Power Stage: 1. Thierry Neuville (5 βαθμοί) 2. Ott Tanak (4 βαθμοί), 3. Kalle Rovanpera (3 βαθμοί), 4. Elfyn Evans (2 βαθμοί) 5. Sebastien Loeb (1 βαθμός)

Βαθμολογίες (μετά από 5 αγώνες)

Οδηγοί: 1. Evans 97, 2. Ogier 79, 3. Tanak-Rovanpera 70, 5. Neuville 65, 6. Lappi 38

Κατασκευαστές: 1. Toyota 174, 2. Hyundai 165, M-Sport Ford 101

Αναλυτικά αποτελέσματα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Δείτε στιγμιότυπα από το δεύτερο loop των χθεσινών ειδικών διαδρομών

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου