Αγώνες WRC Διεθνείς αγώνες

Σημαντική βράβευση για τον Carlos Sainz στην Ισπανία

Ακόμη μια τιμητική διάκριση για τον Carlos Sainz, ο οποίος έλαβε το ετήσιο βραβείο "Princess of Asturias for Sports"  από τη νεαρή Πριγκίπισσα Leonor.

Αν και έχει φτάσει αισίως την ηλικία των 58 ετών, ο Carlos Sainz παραμένει μια από τις πιο σημαντικές αθλητικές και όχι μόνο, φυσιογνωμίες στην Ισπανία. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη ανάληψη του διεθνούς ακτινοβολίας βραβείου "Princess of Asturias", που δίνεται κάθε χρόνο σε ανθρώπους ή οργανισμούς με σημαντικά κατορθώματα στις επιστήμες, τις τέχνες ή τον αθλητισμό, σε ειδική εκδήλωση στην πρωτεύουσα των Asturias, Oviedo.

Διαβάστε ακόμη: Αφιέρωμα - Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλλυ: #9 Carlos Sainz (+videos)

Ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ (1990, 1992) και 3 φορές νικητής του Dakar (2010, 2018, 2020), έγινε ο πρώτος οδηγός ράλλυ που λαμβάνει αυτό το βραβείο, ενώ από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν επίσης λάβει αυτή τη διάκριση οι Michael Schumacher, Fernando Alonso -που έχει γεννηθεί στο Oviedo- και Sito Pons (πρωταθλητής μοτοσικλετών).

Αν και η φετινή τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό, λόγω των περιορισμών που θέτει η εξάπλωση του COVID, αυτό δε μείωσε τη χαρά του Sainz, ο οποίος δήλωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media: "Ευγνώμων προς όλους σήμερα. Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτό το βραβείο μετά από τόσα χρόνια στην αθλητική μου καριέρα. Πρόκειται για μια μέρα που δε θα ξεχάσω ποτέ και από την οποία παίρνω όλη την αγάπη σας. Ευχαριστώ και πάλι στο Ίδρυμα Princess of Asturias. Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ!!"

Η βράβευση του Carlos Sainz, έγινε από τη 14χρονη Πριγκίπισσα, Leonor.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου