Αγώνες WRC

Tanak: Αναλαμβάνω την ευθύνη για το λάθος

Ο Ott Tanak αναγνώρισε πως οι επιδόσεις του Hyundai i20 Coupe WRC στο Μεξικό μπορούσαν να του χαρίσουν τη νίκη, η οποία δεν ήρθε από δικό του λάθος.

Η πρώτη εμφάνιση των Ott Tanak-Martin Jarveoja με τη Hyundai σε χωμάτινο αγώνα, άφησε σε αμφότερες τις πλευρές γλυκόπικρη γεύση. Αν και από πλευράς ρυθμού, φάνηκε πως ο συνδυασμός θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, τελικά οι Εσθονοί ολοκλήρωσαν στη δεύτερη θέση, μετά από ένα λάθος κατά την πρώτη ημέρα.

Το Ράλλυ Μεξικού είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τους Tanak-Jarveoja. Εκμεταλλευόμενο την καλή σειρά εκκίνησης, το πλήρωμα της Hyundai σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη χωμάτινη ειδική διαδρομή του αγώνα, El Chocolate 1, μήκους 31,46 χλμ. Αυτό, τους έθεσε επικεφαλής με διαφορά που ξεπερνούσε τα 10 δευτερόλεπτα, από τους κοντινότερους διώκτες τους.

Tanak-Jarveoja

Στην αμέσως επόμενη ειδική διαδρομή (Ortega 1) όμως, το Hyundai i20 Coupe WRC του Tanak διέγραψε μεγαλύτερη τροχιά από όσο θα έπρεπε, χτυπώντας μια πέτρα. Η επαφή έφερε "τραυματισμό" στο πίσω δεξιά μέρος του αυτοκινήτου, που περιλάμβανε και ένα σπασμένο ψαλίδι. Έτσι, οι Tanak-Jarveoja έχασαν περίπου 40'' και έπεσαν στην 8η θέση της προσωρινής κατάταξης. Έπειτα από αυτό, πραγματοποίησαν 5 ακόμη ταχύτερους χρόνους, για να αναρριχηθούν στη 2η θέση της κατάταξης.

"Είχαμε την απόδοση για να κερδίσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο," δήλωσε ο Ott Tanak. "Το πρωί της Παρασκευής έκανα ένα λάθος και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Από εκεί και έπειτα προσπαθήσαμε απλά να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε από τον αγώνα και καταφέραμε σιγά σιγά να ανακτήσουμε θέσεις και χρόνο. Για πολλούς λόγους, ο αγώνας ήταν απαιτητικός και σκληρός πνευματικά, όμως πετύχαμε ακόμη έναν τερματισμό στο βάθρο, που είναι ένα καλό αποτέλεσμα."

Το Ράλλυ Μεξικού, ήταν ο δεύτερος φετινός αγώνας, κατά τον οποίον οι Ott Tanak-Martin Jarveoja τερμάτισαν στη 2η θέση, μετά το Ράλλυ Σουηδίας. Μετά από 3 αγώνες, βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς, απέχοντας 24 από την κορυφή, στην οποία βρίσκεται ο Sebastien Ogier.  

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου