Αγώνες WRC

Tanak: Πηγαίνω στην ομάδα του Adamo, όχι του Neuville

Ο Ott Tanak, έδωσε συνέντευξη στον γαλλικό Τύπο, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τη συνύπαρξη στην Hyundai, με τον Thierry Neuville.

Η μετακίνηση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ott Tanak, από την Toyota στη Hyundai, υπήρξε από τα πιο σημαντικά νέα του χειμώνα στο WRC. Ο Εσθονός πήρε μια δύσκολη απόφαση, αφού έφυγε από εκεί που ήταν αδιαμφισβήτητος ηγέτης, για να μεταπηδήσει σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια, κινείται στους ρυθμούς του Thierry Neuville.

Είναι προφανές, ότι η είσοδος του Tanak θα αλλάξει τις ισορροπίες και αυτό, αποτελεί ένα ερωτηματικό για την ομάδα της Hyundai ενόψει του 2020. Θα καταφέρει ο Andrea Adamo να πάρει τα καλύτερα στοιχεία από κάθε οδηγό, χωρίς να διαταραχθεί το καλό ομαδικό κλίμα; Αυτό θα απαντηθεί εν καιρώ, με την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Επιστρέφοντας στον Ott Tanak, ο 32χρονος οδηγός έδωσε συνέντευξη στo γαλλικό Motorsport, όπου μίλησε για την επιλογή του να αλλάξει ομάδα, τον Adamo και τον Neuville. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τι είπε!

Ott Tanak

Σχετικά με το αν αισθάνεται πως πηγαίνει στην ομάδα του Neuville: “Στην πραγματικότητα, ο Andrea (Adamo) με κάλεσε να έρθω στην ομάδα, οπότε μπορώ να πω ότι πηγαίνω στην ομάδα του Adamo. Στο τέλος της ημέρας, εμείς οι οδηγοί είμαστε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά. Είναι μια νέα χρονιά και ξεκινάμε από λευκό χαρτί. Κανείς δεν έχει σημειώσει βαθμούς και μας επιτρέπεται να δίνουμε όλοι μάχη για το Πρωτάθλημα Οδηγών, ενώ για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών η κατάσταση είναι το ίδιο απλή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Για τη συνύπαρξη με το Βέλγο οδηγό: “Από την πλευρά μου, είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε πολύ δυνατοί με τον Thierry. Είμαι βέβαιος πως θα υπάρχει μεγάλη μάχη μεταξύ μας, ωστόσο εφόσον αυτή μένει εντός των ειδικών διαδρομών, δε βλέπω κάποιο πρόβλημα. Όταν ο ομόσταβλός σου είναι αξιόμαχος, αυτό κάνει την ομάδα πιο δυνατή. Γνωρίζω τον Thierry και θα πιέσουμε την ομάδα για την εξέλιξη του αυτοκινήτου. Θα είναι μια συναρπαστική σεζόν.

Αναφορικά με την επιλογή του να αλλάξει ομάδα, αν και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Toyota: “Είναι πιο εύκολο να μένουμε εκεί που ήμασταν, ωστόσο η αλλαγή αποτελεί ένα τεράστιο κίνητρο για να συνεχίσουμε να πιέζουμε. Δε θέλω να μείνω σε έναν τίτλο, αλλά θέλω να κατακτήσω και άλλους. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς βρισκόμασταν σε επαφή με τον Adamo και διαπίστωσα πως πρόκειται για άνθρωπο που θέλει να προσπαθεί για όλα, όσο γίνεται περισσότερο. Ελπίζω να βιώσουμε μια ωραία μάχη, καθώς θα έχουμε το κίνητρο για το πρωτάθλημα. Η αίσθησή μου, είναι πως βρίσκομαι στην κατάλληλη ομάδα για τη μάχη του τίτλου.

Ένα είναι βέβαιο: Η νέα αγωνιστική χρονιά στο WRC, θα είναι συναρπαστική! _Ν.Δ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου