top icon
WRC

Video: Ο Sebastien Loeb μιλάει για τους λόγους που επέλεξε την M-Sport Ford

Ο πολυνίκης του WRC, Sebastien Loeb, θα συμμετάσχει στο επερχόμενο Ράλλυ Μόντε Κάρλο με Ford Puma Rally1 – Δείτε video με τον ίδιο, να εξηγεί γιατί επέλεξε την M-Sport του Malcolm Wilson, για την επιστροφή του.

H επάνοδος του Sebastien Loeb, για επιλεκτικούς αγώνες με την M-Sport Ford και το υβριδικό Puma Rally1, είναι μια από τις πιο σημαντικές χειμερινές ειδήσεις για το WRC.

Οι πρώτες πληροφορίες για πιθανή συνεργασία μεταξύ του Sebastien Loeb και της M-Sport Ford είχαν έρθει στη δημοσιότητα το καλοκαίρι, ενώ  ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ δοκίμασε για πρώτη φορά το νέο του αυτοκίνητο μετά από το Ράλλυ Ισπανίας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η συμφωνία θεωρούνταν δεδομένη εδώ και αρκετό καιρό, όμως η επιβεβαίωσή της ήρθε μόλις χθες, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου.

Sebastien Loeb: Ένας “Παγκόσμιος” μέντορας

Μπορεί η ηλικία του Sebastien Loeb (κλείνει τα 48 τον Φεβρουάριο) να είναι, για τα δεδομένα του σύγχρονου WRC, προχωρημένη, όμως η τεχνογνωσία του στην εξέλιξη νέων αυτοκινήτων και η εμπειρία του στο θεσμό, παραμένουν ανεκτίμητες.

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και με δεδομένο το γεγονός ότι το όνομα του Loeb συνεχίζει να κάνει “γκελ” σε όλον τον κόσμο, ο Malcolm Wilson εστίασε στην επίτευξη συνεργασίας με τον Γάλλο οδηγό.

Η συμφωνία με τον Sebastien Loeb θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα από τα ελάχιστα ανεκπλήρωτα όνειρα του κορυφαίου Βρετανού manager, ο οποίος είχε προσπαθήσει να τον προσελκύσει το 2005, όταν η Citroen είχε αποχωρήσει για έναν χρόνο από το θεσμό.

Ford Puma Rally1

Εκείνη η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, όμως το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και οι Wilson, Loeb, θα βρεθούν υπό την ίδια αγωνιστική στέγη στην πρώτη υβριδική χρονιά του WRC.

Πέραν της εμπειρίας του, ο Sebastien Loeb θα λειτουργήσει και ως μέντορας των νεότερων οδηγών της M-Sport Ford όπως ο 31χρονος Ιρλανδός Craig Breen, ο 25χρονος Άγγλος Gus Greensmith και ο 26χρονος Γάλλος Adrien Fourmaux.

Μάλιστα, η συμφωνία του Fourmaux για πλήρες πρόγραμμα ενόψει 2022 ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη του Loeb, καθώς κυρίαρχο ρόλο σε αυτή διαδραματίζει η Red Bull, κοινός χορηγός των δύο οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία ενεργειακών ποτών θα καλύψει σημαντικό μέρος του κόστους συμμετοχής των δύο οδηγών την επόμενη χρονιά.

Επιπλέον, ιδιαίτερα ο Adrien Fourmaux θα έχει την ευκαιρία να μάθει πολλά δίπλα στον Sebastien Loeb, κάτι που δεν έχει κρύψει πως έχει ήδη κάνει, αφού ακόμη ένας συνδετικός κρίκος των δύο, είναι πως ο νεαρός Γάλλος έχει τη στήριξη της FFSA, όπως συνέβαινε και για τον Loeb στην αντίστοιχη ηλικία.

Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία, έστω και για επιλεκτικό πρόγραμμα, είναι ενδιαφέρουσα εξέλιξη για το WRC.

Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche

Προς το παρόν πάντως, δε γνωρίζουμε για καμία άλλη συμμετοχή των Sebastien Loeb και Isabelle Galmiche, η οποία θα αντικαταστήσει τον Daniel Elena που αποσύρθηκε, πέραν του Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

“Είναι ωραίο που θα συνεργαστώ με την Μ-Sport, καθώς πρόκειται για μια πολύ επαγγελματική ομάδα που ξέρει πώς να κατασκευάζει αυτοκίνητα”, δήλωσε ο Sebastien Loeb.

“Είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι τώρα με την M-Sport, αφού από την αρχή της καριέρας μου αγωνιζόμουν εναντίον της Ford, αλλά πάντα ήξερα ότι ο Malcolm είχε μεγάλη εμπλοκή στην ομάδα και ήταν παθιασμένος με τα ράλλυ, είχαμε πάντα καλή σχέση.

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το Μόντε Κάρλο, είναι πραγματικά μια συναρπαστική πρόκληση.

Sebastien Loeb M-Sport Ford

“Ήταν ευχαρίστηση να ανακαλύψω τη νέα τεχνολογία του Puma Rally1, νομίζω ότι είναι αρκετά παρόμοια με τα αυτοκίνητα του 2017, αλλά με ένα επιπρόσθετο υβριδικό σύστημα.

“Αυτό καθιστά τη χρήση λίγο πιο δύσκολη και είναι συναρπαστικό να πρέπει να διαχειριστείς κάτι νέο.

“Όταν δοκίμασα το αυτοκίνητο εντυπωσιάστηκα πραγματικά από την ισορροπία του και από το πόσο ισχυρό είναι με το υβριδικό σύστημα, πραγματικά το απόλαυσα.

“Μου αρέσει αυτό που κάνω, πάντα απολαμβάνω την οδήγηση, όμως όταν συμμετέχω σε αγώνα του WRC η αίσθηση είναι απλά εκπληκτική.

“Είναι κάτι που απολαμβάνω πολύ, νομίζω ότι μπορώ ακόμα να είμαι ανταγωνιστικός, εντάξει το Μόντε Κάρλο ίσως δεν είναι ο ευκολότερος αγώνας για να ξεκινήσεις με μια ομάδα, καθώς μπορεί να υπάρχουν κάποιες δύσκολες συνθήκες.

“Έχω καλές αναμνήσεις από αυτό το ράλλυ, που έχει πάντα απίστευτη ατμόσφαιρα”.

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Sebastien Loeb

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ