Αγώνες WRC

WRC: 25 χρόνια από τον τίτλο του Colin McRae (+video)

Σαν σήμερα το 1995, ο Colin McRae έγινε ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ στην ιστορία και ο πρώτος Βρετανός που το καταφέρνει, μετά τη νίκη στο Ράλλυ RAC με Subaru Impreza και συνοδηγό τον Derek Ringer.

Ήταν 22 Νοεμβρίου 1995, όταν οι Colin McRae-Derek Ringer αναδείχθηκαν νικητές στο Ράλλυ RAC, που αποτελούσε τον τελευταίο αγώνα εκείνης της χρονιάς στο WRC, με Subaru Impreza. Με αυτό το αποτέλεσμα, το πλήρωμα από την Σκωτία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για πρώτη και μοναδική φορά στην καριέρα του.

Σε άλλες περιπτώσεις, ίσως η συγκεκριμένη είδηση να μην είχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Όμως για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ο Colin McRae (αναλυτικό αφιέρωμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) υπήρξε και παραμένει μια εμβληματική μορφή, που άλλαξε το status του θεσμού, αυξάνοντας τη δημοφιλία του σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια εκείνου του Ράλλυ RAC, οι θεατές στις ειδικές διαδρομές υπολογίζεται πως άγγιξαν τα 2 εκατομμύρια.

Colin McRae 1995

Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τίτλο ο McRae έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος οδηγός που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, σε ηλικία 27 ετών και 109 ημερών, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος Βρετανός που στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ. Επιπλέον, ο πολυνίκης του Ράλλυ Ακρόπολις με 5 νίκες (1996, 1998, 2000, 2001, 2002) υπήρξε και παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους Έλληνες φίλους των ράλλυ, όπως έδειξε και η σχετική ψηφοφορία μας τον περασμένο Μάιο.

Colin McRae 1995

Θέλοντας να τιμήσει τον ταχύτατο και ιδιαίτερα θεαματικό Σκοτσέζο με τους εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές, το WRC δημιούργησε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ διάρκειας 30 λεπτών με τίτλο "Colin McRae: 25 Years A Champion" . Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ, μιλούν ο πατέρας του Colin McRae,  Jimmy, ο David Richards,  επικεφαλής της Prodrive, ομάδα με την οποία κατέκτησε ο McRae τον τίτλο, καθώς και η κόρη του αδικοχαμένου Σκοτσέζου, Hollie, που αναφέρεται για πρώτη φορά δημοσίως στον πατέρα της.

Το "Colin McRae: 25 Years A Champion" προβάλλεται από το συνδρομητικό WRC+, ενώ θα παρουσιαστεί και στη χώρα μας την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 22:00, από την Cosmote Sport 5HD.

Δείτε το trailer

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου