Αγώνες WRC

WRC: 5 οδηγοί στο πρόγραμμα Junior της Hyundai

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος Νέων από τους αγώνες πίστας στα ράλλυ, με 5 οδηγούς να παίρνουν το χρίσμα για το πρόγραμμα “Customer Racing Junior Driver Program”.

Η “πρώτη τάξη” του προγράμματος Νέων της Hyundai Motorsport, περιλαμβάνει τον Πρωταθλητή WRC2 για το 2019, Pierre Louis Loubet, τους οδηγούς της ομάδας στο φετινό WRC2, Ole Christian Veiby και Nikolay Gryazin, τον Ιρλανδό Callum Devine και τον Gregoire Munster από το Λουξεμβούργο. Όλοι τους, θα βρεθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων της Hyundai, έχοντας τη δυνατότητα να συνεργαστούν απευθείας με την Hyundai Motorsport Customer Racing.

Ο 22χρονος Pierre-Louis Loubet -γιος του Πρωταθλητή Ευρώπης 1989 και πρώην εργοστασιακού οδηγού, Yves,- σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγήσει ένα Hyundai i20 Coupe WRC σε 9 αγώνες του φετινού WRC. Το πρόγραμμα του νεαρού Κορσικανού,ο οποίος θα έχει ως συνοδηγό τον Vincent Landais, θα ξεκινήσει από το Ράλλυ Πορτογαλίας (21-24 Μαΐου). Σημειώστε, πως ο Loubet έχει και την υποστήριξη της Γαλλικής Ομοσπονδίας, η οποία στήριξε μεταξύ άλλων, τους Sebastien Loeb και Sebastien Ogier στην αρχή της καριέρας τους.

Hyundai Motorsport

Από εκεί και έπειτα, ο 23χρονος Νορβηγός Ole Christian Veiby και ο 22χρονος Ρώσος, Nikolay Gryazin, συμμετέχουν ήδη με τα χρώματα της Hyundai Motorsport N στο WRC2, με Hyundai i20 NG R5, κατηγορία όπου θα συνεχίσουν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στους “Junior Drivers” της Hyundai εντάχθηκε επίσης ο 25χρονος Ιρλανδός Callum Devine, ο οποίος θα λάβει μέρος φέτος στο ERC, με Hyundai i20 NG R5. O Devine, συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα του ERC με το κορεατικό αυτοκίνητο στο περσινό Ράλλυ Ουγγαρίας, όπου ανέβηκε στο βάθρο τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Την πεντάδα των νεαρών, συμπληρώνει ο Gregoire Munster. Ο 21χρονος οδηγός από το Λουξεμβούργο, κάνει φέτος τα πρώτα του βήματα με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5, καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια αναδείχθηκε ισάριθμες φορές Πρωταθλητής Νέων Βελγίου, με αυτοκίνητα προδιαγραφών R2.

H πρωτοβουλία Hyundai Motorsport Customer Racing Junior Driver αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής πέρυσι στους αγώνες πίστας, οπότε ήταν φυσικό να την επεκτείνουμε και στα ράλλυ για το 2020,δήλωσε ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo. “Έχουμε 5 απίστευτα ταλαντούχους νέους οδηγούς, που έχουν ήδη δείξει ταχύτητα την ταχύτητά τους. Η ομάδα αποτελεί μίξη αυτών που έχουν εμπειρία από αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 και όσων είναι σχετικά νέοι στην κατηγορία, ώστε οι 5 οδηγοί που έχουμε διαλέξει να μάθουν ο ένας από τον άλλον, καθώς και από τους μηχανικούς. Με την υποστήριξη του προγράμματος Νέων οδηγών και τις βελτιώσεις του που έχει δεχθεί το i20 R5 '20 από πλευράς επιδόσεων, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν την πρόοδό τους προς την κορυφή του σπορ, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.” 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου