Αγώνες WRC

WRC: 8 αγώνες με Toyota Yaris WRC για τον Katsuta το 2020

Η Toyota ανακοίνωσε πως ο Takamoto Katsuta θα συμμετάσχει σε 8 αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της νέας χρονιάς, οδηγώντας Toyota Yaris WRC.

Το “Rally Challenge Program” της Toyota Gazoo Racing αναφορικά με νέους οδηγούς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως σας είχαμε πληροφορήσει σε παλαιότερα άρθρα, ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta είναι έτοιμος για ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του στο WRC, καθώς το 2020 θα λάβει μέρος σε 8 αγώνες του θεσμού, με Toyota Yaris WRC!

Ο 26χρονος Ιάπωνας, που στην καριέρα του έχει σημειώσει δύο νίκες στο WRC 2 (Σουηδία 2018, Χιλή 2019), έλαβε πέρυσι μέρος σε 9 αγώνες του WRC, με Ford Fiesta R5 που προετοίμασε η Tommi Makinen Racing. Αφού πήρε μια πρώτη γεύση από το Toyota Yaris WRC σε δοκιμές και τοπικούς αγώνες της Φινλανδίας, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Ράλλυ Γερμανίας του 2019. Η συνέχεια δόθηκε λίγους μήνες αργότερα με το Ράλλυ Καταλονίας, ενώ το 2020, αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστικό για τον “Taka”.

Έχοντας αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες από δύσκολους αγώνες σε διαφορετικές επιφάνειες, ο Katsuta θα κάνει το μεγάλο βήμα, συνεχίζοντας να έχει στο δεξί κάθισμα τον 38χρονο Dan Barritt. Ο Βρετανός συνοδηγός είναι από τους πλέον έμπειρους στο θεσμό και η παρουσία του, αποτελεί εχέγγυο για τη συνέχιση της αγωνιστικής προόδου του Ιάπωνα οδηγού.

Το πρόγραμμα των Katsuta-Barritt για το 2020, περιλαμβάνει 7 Ευρωπαϊκούς αγώνες (Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Πορτογαλία, Σαρδηνία, Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Γερμανία) και το Ράλλυ Ιαπωνίας.

Ο Takamoto απέκτησε ήδη σημαντική εμπειρία οδηγώντας το Yaris WRC φέτος,” δήλωσε ο Tommi Makinen. “Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε την τελευταία ημέρα δοκιμών ενόψει του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ώστε να γνωρίσει ακόμη περισσότερο το αυτοκίνητο και να κατανοήσει πως συμπεριφέρεται ένα World Rally Car σε σύγκριση με ότι είχε οδηγήσει στο παρελθόν. Στην Ισπανία σημείωσε ορισμένους καλούς χρόνους, ειδικά κατά το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές. Τώρα χρειάζεται περισσότερη εμπειρία, η οποία θα τον βοηθήσει να αποκτήσει να βελτιώσει τη σταθερότητά του. Είμαι πεπεισμένος ότι θα δείξει καλά πράγματα κατά τη διάρκεια του προγράμματός του, το 2020.

Πρέπει να ευχαριστήσω πολύ την Toyota Gazoo Racing και την Tommi Makinen Racing για αυτή την εκπληκτική ευκαιρία,” δήλωσε ο Takamoto Katsuta. “To 2020 θα αποτελέσει μια νέα πρόκληση για εμένα. Απέκτησα εμπειρία από κάθε αγώνα φέτος, ωστόσο η δυνατότητα να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο με ένα World Rally Car, είναι μεγάλο βήμα. Αν και οι πρώτοι μου φετινοί αγώνες με το Yaris WRC ήταν πολύ θετικού, γνωρίζω ότι χρειάζεται να βελτιώσω την οδήγηση και τις σημειώσεις μου, ώστε να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο. Έχω μεγάλο κίνητρο να το κάνω και ανυπομονώ να δω πόση πρόοδο θα πετύχω την επόμενη χρονιά. Ελπίζω να έχω κάνει ένα καλό βήμα ανάμεσα στην αρχή και το τέλος της χρονιάς, και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την έναρξη της σεζόν.” _Ν.Δ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου