Αγώνες WRC

WRC: Ακυρώθηκε και επισήμως το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας

Οι διοργανωτές του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν σήμερα πως η επιστροφή του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ματαιώνεται, λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19.

Μετά από εκείνη του Ράλλυ Σαφάρι , ακόμη μια επιστροφή στο WRC δε θα πραγματοποιηθεί φέτος. Η ανακοίνωση μη διεξαγωγής του αγώνα που θα είχε ως επίκεντρο το Auckland, έρχεται μόλις μια ημέρα έπειτα από την ακύρωση και του Ράλλυ Φινλανδίας .

Αν και απέχουμε 3 μήνες από την προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας (3-6 Σεπτεμβρίου), οι διοργανωτές του αγώνα ανακοίνωσαν την ακύρωσή του. Οι πρώτες ημέρες του Ιουνίου αποτελούσαν την καταληκτική περίοδο, προκειμένου η Οργάνωση να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Με τα σύνορα της χώρας να παραμένουν κλειστά για επισκέπτες από το εξωτερικό και τον σχεδιασμό να μην είναι σαφής, δεν υπήρχε άλλη επιλογή πέραν της ακύρωσης.

“Ήταν σαφές πως με κλειστά σύνορα για διεθνή ταξίδια και τον μεταφορικό προγραμματισμό για να φιλοξενηθούν χιλιάδες διεθνείς επισκέπτες ως μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, έγινε προφανές πως η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα το Σεπτέμβριο, δεν ήταν πρακτική”, δήλωσε ο CEO του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, Michael Goldstein. “Η ομάδα μας έκανε πάρα πολλή δουλειά τους τελευταίους 12 μήνες, ώστε να φιλοξενήσουμε έναν αγώνα του WRC. Είμαστε απογοητευμένοι που δε θα φιλοξενήσουμε το θεσμό το 2020 όμως την ίδια στιγμή, τα παγκόσμια θέματα που υπάρχουν, έθεσαν το πλαίσιο”.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton, ανέφερε: “Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι που η Νέα Ζηλανδία απέκτησε ξανά τη θέση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έπειτα από απουσία 7 ετών και φυσικά, είμαστε λυπημένοι που δε θα πάμε εκεί φέτος”.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του WRC Promoter, Oliver Ciesla, πρόσθεσε: “Η επιστροφή του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας θα αποτελούσε ένα από τα highlights της σεζόν και ελπίζουμε πως θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να επιστρέψουμε στο Auckland. Ευχαριστώ τους διοργανωτές και τον Οργανισμό Τουρισμού, Εκδηλώσεων και Οικονομικής Ανάπτυξης του Auckland (ATEED) για την σκληρή δουλειά και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν, ώστε η Νέα Ζηλανδία να επιστρέψει στο πρόγραμμα του WRC. Η FIA, ο WRC Promoter και οι εκάστοτε διοργανωτές συνεχίζουν να συνεργάζονται ώστε το ημερολόγιο του 2020 να προχωρήσει. Μόλις έχουμε μελετήσει όλες τις επιλογές, θα ανακοινώσουμε τη μορφή του προγράμματος για το υπόλοιπο της σεζόν”.

Υπενθυμίζουμε, πως το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας είχε προσμετρήσει για τελευταία φορά στο WRC το 2012, έχοντας ως νικητές τους Sebastien Loeb-Daniel Elena με Citroen DS3 WRC. Όσον αφορά στο πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, μετά τις ακυρώσεις των Ράλλυ Φινλανδίας και Νέας Ζηλανδίας, επόμενος προγραμματισμένος προορισμός του θεσμού, είναι το Ράλλυ Τουρκίας στις 24-27 Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές τι μέλλει γενέσθαι, ωστόσο ο τουρκικός αγώνας συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες διεξαγωγής.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου