Αγώνες WRC

WRC: Ακυρώθηκε το Ράλλυ Πορτογαλίας

Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε πως ο αγώνας δε θα πραγματοποιηθεί φέτος, αφού δεν βρέθηκε κατάλληλη ημερομηνία διεξαγωγής στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Το Ράλλυ Πορτογαλίας, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να αποτελέσει τον 5ο γύρο του WRC, στις 21-24 Μαΐου, είναι η πρώτη "επίσημη" απώλεια της φετινής σεζόν λόγω του COVID-19. Τόσο ο πορτογαλικός αγώνας, όσο και τα Ράλλυ Αργεντινής και Σαρδηνίας, είχαν αρχικά αναβληθεί, όμως οι Ίβηρες, ήταν οι πρώτοι που πήραν την απόφαση να μην διοργανώσουν το ράλλυ μέσα στο 2020.

Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Το Σωματείο Αυτοκινήτου Πορτογαλίας έκανε σημαντικές προσπάθειες διεξαγωγής του αγώνα στα τέλη του Οκτωβρίου. Έπειτα από κοινή αξιολόγηση με συνεργάτες, Δημοτικές Αρχές, Εθνικές Αρχές και χορηγούς, όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνταν ώστε να διεξαχθεί το Ράλλυ Πορτογαλίας, δε μπορούσαν να επιτευχθούν, λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης που ζούμε αυτές τις ημέρες. Επίσης, υπάρχει αβεβαιότητα αναφορικά με το άνοιγμα τον εθνικών συνόρων ή του εναέριου χώρου."

"Λόγω αυτής της κατάστασης, το Σωματείο Αυτοκινήτου Πορτογαλίας είναι αναγκασμένο να ακυρώσει τον πορτογαλικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2020. Το Σωματείο λυπάται βαθιά για την απόφαση. Όμως πρόκειται για μια απόφαση ευθύνης, αν σκεφτούμε τους χιλιάδες φίλους του σπορ, τις ομάδες, τις Δημοτικές Αρχές, τους χορηγούς και όλους όσοι εμπλέκονται στον αγώνα, ο οποίος προσέφερε το 2019 στην εθνική οικονομία, περισσότερα από 142 εκατομμύρια ευρώ."

Όπως έκανε γνωστό, η ACP έχει ήδη ζητήσει να αναλάβει τη διοργάνωση του Ράλλυ Πορτογαλίας στο πλαίσιο του WRC, το Μάιο του 2021.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου