Αγώνες WRC

WRC: Αλλάζει και επισήμως ημερομηνία το Ράλλυ Τουρκίας

Ο διοργανωτής του WRC ανακοίνωσε και επισήμως ότι το Ράλλυ Τουρκίας θα διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή στις 18-20 Σεπτεμβρίου.

Σε επιβεβαίωση του χθεσινού άρθρου, η αναμενόμενη μεταβολή στην ημερομηνία διεξαγωγής του Ράλλυ Τουρκίας, ήρθε και επίσημα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του WRC, η μεταφορά της διοργάνωσης του χωμάτινου αγώνα στις 18-20 Σεπτεμβρίου, αντί για 25-27 Σεπτεμβρίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί, "αυξάνει τις ευκαιρίες για προσθήκη επιπλέον αγώνων στο ημερολόγιο του WRC". Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο φωτογραφίζεται η είσοδος του ασφάλτινου Ράλλυ Ypres στο πρωτάθλημα, καθώς ο βελγικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Οκτωβρίου.

Μετά από αρκετές εβδομάδες, ο WRC Promoter ήρθε σε συμφωνία με την Τουρκική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (TOSFED), για τη μεταβολή της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα, ο οποίος για ακόμη μια χρονιά θα έχει ως επίκεντρο τη Μαρμαρίδα. Λόγω της διαρκώς μεταβαλλόμενης κατάστασης με την πανδημία του COVID-19, οι διοργανωτές του WRC καθώς και η FIA, προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την πραγματοποίηση όσο περισσότερων αγώνων είναι εφικτό, ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.  Με αυτόν τον τρόπο, το Ράλλυ Τουρκίας παραμένει ο 5ος γύρος του φετινού WRC, όμως θα διοργανωθεί δύο εβδομάδες μετά το επίσημο restart του θεσμού, που θα γίνει με το Ράλλυ Εσθονίας στις 4-6 Σεπτεμβρίου.

WRC 2020

Ο νέος Εκτελεστικός Διευθυντής του WRC Promoter, Jona Siebel, που αντικαθιστά τον Oliver Ciesla ο οποίος είχε ανακοινώσει εδώ και αρκετούς μήνες την αποχώρησή του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ευχαρίστησε το Υπουργείο Αθλητισμού της Τουρκίας και την TOSFED, για αυτή την παραχώρηση: "Η αλλαγή ημερομηνίας μας παρέχει επιλογές, αν θέλουμε να εισάγουμε στο ημερολόγιο του 2020 και άλλους αγώνες και είμαστε ευγνώμονες προς την TOSFED για την ευελιξία της, σε μια τόσο απαιτητική περίοδο για το σπορ σε όλον τον κόσμο".

"Η Μαρμαρίδα, ένα δημοφιλές θέρετρο διακοπών στην Τουρκία, είναι ανοιχτή και υποδέχεται τουρίστες. Οι αγωνιζόμενοι και οι φίλοι του σπορ μπορούν να νιώθουν αυτοπεποίθηση να ταξιδέψουν εκεί ξανά με το Lockdown του κορονοϊού. Ο αγώνας θα διεξαχθεί φυσικά, με όλα τα πρωτόκολλα του COVID-19 εν ισχύ. Οι οδηγίες της  FIA και του WRC Promoter θα εφαρμοστούν σε όλους τους υγειονομικούς κανονισμούς ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και για τη διασκέδαση των φίλων του σπορ".

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της TOSFED, Eren Üçlertopraği ανέφερε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το WRC για τρίτη φορά στην Τουρκία και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για τη διεξαγωγή ενός ασφαλούς κα επιτυχημένου αγώνα, δεδομένων των απαιτούμενων συνθηκών".

Το ημερολόγιο του 2020, διαμορφώνεται ως εξής:

1. Ράλλυ Μόντε Κάρλο (23-26 Ιανουαρίου) - Νικητές: Neuville-Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC)

2. Ράλλυ Σουηδίας  (13-16 Φεβρουαρίου) - Νικητές: Evans-Martin (Toyota Yaris WRC)

3. Ράλλυ Μεξικού (12-15 Μαρτίου) - Νικητές: Ogier-Ingrassia (Toyota Yaris WRC)

4. Ράλλυ Εσθονίας (4-6 Σεπτεμβρίου) - χώμα

5. Ράλλυ Τουρκίας (18-20 Σεπτεμβρίου) - χώμα

6. Ράλλυ Γερμανίας (15-18 Οκτωβρίου) - άσφαλτος

7. Ράλλυ Σαρδηνίας (29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου) - χώμα

8. Ράλλυ Ιαπωνίας (19-22 Νοεμβρίου) - άσφαλτος

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η είσοδος του Ράλλυ Ypres Βελγίου στο WRC, θεωρείται ακόμη πιο πιθανή, οπότε βρισκόμαστε σε αναμονή νέων επίσημων ανακοινώσεων.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου