top icon
Αγώνες

WRC – Επίσημο: Τριετής συμφωνία για τα υβριδικά – παρούσες όλες οι ομάδες

Το WRC ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας τριετούς διάρκειας για τους νέους υβριδικούς κανονισμούς με τις Hyundai, Toyota και M-Sport να δεσμεύονται για την παρουσία τους, ενώ βρετανική ομάδα έχει και την υποστήριξη της Ford.

Η συμφωνία που περιμέναμε εδώ και καιρό επιτεύχθηκε, με το WRC να επισημοποιεί πως η νέα, υβριδική εποχή του θεσμού που θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά, θα έχει τριετή διάρκεια και την παρουσία όλων των κατασκευαστών που συμμετέχουν στο τρέχον πρωτάθλημα.

Με αυτόν τον τρόπο, δόθηκε αίσιο τέλος και στο σίριαλ παραμονής της Hyundai, η οποία θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες της με την Toyota και την M-Sport Ford στις ειδικές διαδρομές του WRC. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε πως σε αυτή τη νέα εποχή, η ομάδα του Malcolm Wilson θα έχει και επίσημα τη συμπαράσταση της Ford.

Hyundai Motorsport

Ακόμη ένα σημαντικό γεγονός, είναι πως η είσοδος των υβριδικών αυτοκινήτων στην κορυφαία κατηγορία Rally1 του WRC από το 2022, θα συμπέσει με τον εορτασμό 50 ετών ιστορίας για τον σημαντικότερο θεσμό ράλλυ στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του WRC Promoter, η συμφωνία σχετικά με τα υβριδικά αυτοκίνητα που θα συνδυάζουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 100 kW (136 ίπποι) και τον υπάρχοντα κινητήρα εσωτερικής καύσης, περιλαμβάνει ισότιμη συνεισφορά από πλευράς FIA και κατασκευαστών για το κόστος εξέλιξης της νέας τεχνολογίας, ενώ θα δοθεί έμφαση σε τομείς όπως βιωσιμότητα, ασφάλεια και διαχείριση κόστους.

Toyota Gazoo Racing

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα λοιπόν, ενόψει 2022 η Hyundai θα εξελίξει το i20 Ν, η Toyota το Yaris, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το αυτοκίνητο της M-Sport Ford. Βλέπετε, μπορεί οι πρώτες δοκιμές -που δεν είναι καθοριστικές- για έλεγχο συστημάτων να έγινε με Fiesta, όμως οι πληροφορίες, που πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, αναφέρουν πως αυτό θα αντικατασταθεί από Puma.

Δηλώσεις

Jona Siebel (Εκτελεστικός Διευθυντής WRC Promoter): “Δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως η εισαγωγή βιώσιμης υβριδικής τεχνολογίας για την κορυφαία κατηγορία του WRC αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ορόσημα στην ιστορία του σπορ. Μια τόσο σημαντική πρόοδος είναι ταιριαστό που θα υιοθετηθεί στην 50ή επέτειο του πρωταθλήματος. Μαζί με τη FIA και τους κατασκευαστές, ο WRC Promoter είναι πλήρως δεσμευμένος στην εισαγωγή πιο πράσινων αυτοκινήτων. Το υβριδικό κινητήριο σύστημα διαμορφώνει ένα σημαντικό κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο κόσμος κινείται προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον και είναι βασικό για το WRC, να εναρμονιστεί με αυτή την εξέλιξη.

“Τα ράλλυ έχουν έναν σκοπό – την παροχή της τέλειας πλατφόρμας έρευνας και εξέλιξης (R&D) για την αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να επικοινωνήσει τη νέα της τεχνολογία. Το WRC παραμένει το πιο σκληρό πρωτάθλημα με αυτοκίνητα που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής και η ηγεσία αυτών των ομάδων στέλνει ένα θετικό μήνυμα για το μέλλον, προς άλλους κατασκευαστές που εξετάζουν την είσοδο στο θεσμό”.

Andrea Adamo (επικεφαλής Hyundai Motorsport): “H Hyundai Motorsport υπάρχει για να υποστηρίζει τους παγκόσμιους στόχους που τίθενται από την Hyundai Motor Company, προσφέροντας μια αξιόπιστη πλατφόρμα για την προβολή της τρέχουσας και μελλοντικής αυτοκινητικής τεχνολογίας. Μέσα από τους αγώνες πίστας και ράλλυ, επηρεάζουμε και δίνουμε κατεύθυνση για την εξέλιξη των αυριανών οχημάτων δρόμου της Hyundai.

“Με ευχαρίστηση υποστηρίζουμε τη μελλοντική κατεύθυνση που δίνεται από τη FIA και τον WRC Promoter με τους νέους υβριδικούς κανονισμούς από το 2022. Θα αναπτύξουμε το αυτοκίνητο γύρω από το Hyundai i20 N, το οποίο έλαβε έμπνευση από την επιτυχία μας στο WRC. Ως δύο φορές Πρωταθλητές, καλωσορίζουμε τη νέα πρόκληση και ανυπομονούμε να υψώσουμε τη σημαία της Hyundai σε αυτή τη νέα εποχή”.

M-Sport Ford

Malcolm Wilson (Εκτελεστικός Διευθυντής M-Sport): “Είναι πάντοτε σημαντικό για το σπορ μας να ακολουθεί την εποχή και αυτή η δέσμευση στην υβριδική τεχνολογία εναρμονίζει το μέλλον των ράλλυ με την παγκόσμια δέσμευση της Ford προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Ως το πιο σκληρό πρωτάθλημα για αυτοκίνητα που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής, το WRC παρέχει την τέλεια πλατφόρμα για δοκιμή, ανάπτυξη και προώθηση της πιο πρόσφατης τεχνολογίας αυτοκινήτων – κάνοντας αυτή την εξέλιξη αναπόσπαστο μέρος της συνάφειας και συνέχισης του σπορ μας.

“Υπήρξε επίσης αναπόσπαστο μέρος της συνέχισης της επιτυχημένης συνεργασίας μας με τη Ford και διασφαλίζει το άμεσο μέλλον της M-Sport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουμε πετύχει ορισμένες φανταστικές επιδόσεις και εξελίξει ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα, αλλά και οδηγούς, του πρωταθλήματος. Στο πλαίσιο της στενής μας συνεργασίας με τη Ford Performance, πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε αυτή την επιτυχία το 2022 και η πρόοδος στη νέα πρόκληση περιλαμβάνει δοκιμές τόσο εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στην Αμερική”.

Till Wartenberg (Αντιπρόεδρος και επικεφαλής N Brand Management και Motorsport της Hyundai Motor Company): ”Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός παραμένει ένα πολύ σημαντικό πεδίο δοκιμών για τα μελλοντικά μοντέλα και τεχνολογία της Hyundai. Είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσουμε πιο βιώσιμες λύσεις, οπότε είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε το WRC να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση με νέους υβριδικούς κανονισμούς που θα δημιουργήσουν έναν πιο σχετικό σύνδεσμο με την τεχνολογία των οχημάτων μας. Γνωρίζουμε ότι η εξειδικευμένη, έμπειρη ομάδα της Hyundai Motorsport θα κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει τον τίτλο και το προφίλ νικητή που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στα ράλλυ.

“Ο θετικός αντίκτυπος που έχουν οι δραστηριότητες motorsport στα υψηλών επιδόσεων οχημάτων Ν και στη μητρική Hyundai δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Είναι η ιδανική πλατφόρμα στην οποία μπορούμε να αναπτύξουμε μελλοντική τεχνολογία, ενώ δείχνουμε το πάθος και τη διασκέδαση της οδήγησης αυτοκινήτων Hyundai. Είτε με το Veloster N ETCR είτε με το υβριδικό αυτοκίνητο του WRC που θα βασίζεται στο Hyundai i20 N, είμαστε δεσμευμένοι να δείξουμε ότι η τεχνολογία αιχμής μαςo μπορεί να συνδυαστεί με πιο βιώσιμες λύσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό”.

Mark Rushbrook (Παγκόσμιος Διευθυντής Ford Performance): “Η μετάβαση του WRC από αμιγώς κινητήρες εσωτερικής καύσης σε υβριδική τεχνολογία έρχεται σε κατάλληλη στιγμή για τη Ford. Η εταιρεία κινείται με ταχείς ρυθμούς προς ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον, εξελίσσοντας υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία οχημάτων για τα νεότερα επιβατικά και επαγγελματικά μας οχήματα στον κόσμο. Η συμμετοχή με υβριδικό αυτοκίνητο Rally1 την επόμενη χρονιά θα μας επιτρέψει να δοκιμάσουμε και να δείξουμε αυτή την τεχνολογία στο εκπληκτικό θέαμα του WRC και ανυπομονούμε να δείξουμε τι μπορεί να κάνει”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ