Αγώνες WRC

WRC: Ανακοίνωσε την άμεση αποχώρησή της από τα ράλλυ η Citroen

Η αποχώρηση του Sebastien Ogier από τη Citroen με το τέλος της φετινής χρονιάς οδήγησε τη γαλλική ομάδα στην απόφαση να μην συνεχίσει στο WRC μετά το 2019. Αυτό τουλάχιστον επικαλείται επίσημα σήμερα η γαλλική εταιρεία.

Οι φήμες που ήθελαν τη Citroen εκτός WRC με το πέρας του 2019 επιβεβαιώθηκαν με μία σχετική ανακοίνωση από τον Γάλλο κατασκευαστή.

Αιτία της αποχώρησης δηλώνεται η απόφαση του έξι φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Sebastien Ogier, να αποχωρήσει από αυτήν άμεσα, με την εταιρεία να τονίζει στην ανακοίνωσή της πως «χωρίς τον Sebastien Ogier και χωρίς κάποιον οδηγό πρώτης γραμμής που θα παλέψει για τον τίτλο, η Citroen παίρνει την απόφαση να διακόψει το πρόγραμμά της στο WRC.»

Η CEO της Citroen, Linda Jackson, δήλωσε σχετικά:

«Η απόφαση μας να διακόψουμε το πρόγραμμα του WRC με το τέλος του 2019 προέρχεται από την απόφαση του Sebastien Ogier να φύγει από τη Citroen Racing. Βρισκόμαστε σε μία δυσάρεστη κατάσταση, αλλά δεν σκεφτόμασταν το 2020 χωρίς τον Sebastien. Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες της Citroen Racing για το πάθος και την αφοσίωσή τους. Κομμάτι του DNA της Citroen είναι τα ράλλυ και είμαστε περήφανοι που είμαστε μία από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στο WRC με 102 νίκες και 8 τίτλους κατασκευαστών.»

Όσο για τον Ogier, αυτός αναμένεται να υπογράψει με την Toyota μαζί με τον Elfyn Evans, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου